ΑΘΗΝΑ
22:14
|
30.04.2024
Σκοπός είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ελαφιών, αλλά και το ενδεχόμενο βασανισμού των ζώων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου προκάλεσαν οι αποτρόπαιες εικόνες με νεκρά ελάφια και υποσιτισμένα ζώα στο Δημοτικό Ελαφοκομείο, στο Ροδίνι, τις οποίες ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι του νησιού και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.

Το Ελαφοκομείο, που είχε δημιουργηθεί το 1998 από το Δήμο Ρόδου και είναι περιφραγμένο, φέρει έντονα σημάδια εγκατάλειψης, με τις ταϊστρες και ποτίστρες να είναι άδειες, και δεκάδες ζώα να κείτονται νεκρά.

Η προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου, Κατερίνα Βελώνη, δήλωσε πως τα ελάφια σκοτώθηκαν μεταξύ τους κατά την εποχή του ζευγαρώματος (τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου) και λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν θάφτηκαν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτοψία στο χώρο πραγματοποίησαν σήμερα ο αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα, Κώστας Θωμάς, και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Περιβάλλοντος και Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων, Γιάννης Μητσού και Μιχάλης Θωμάτος, ενώ με εντολή εισαγγελέα τον χώρο επισκέφθηκε και η Δασική Υπηρεσία.

Μετά την αυτοψία, ο αντιδήμαρχος διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την τραγική κατάσταση στο Ελαφοκομείο.

«Η εικόνα στο Ελαφοκομείο της Ρόδου δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν» δήλωσε, σημειώνοντας ότι οι διαβεβαιώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας περί μη προβλήματος σίτισης δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες για την ντροπιαστική κατάσταση, που είναι απόρροια εγκατάλειψης και αδιαφορίας πολλών μηνών, ακόμα και ετών.

Δόθηκε δε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ελαφιών.

Παράλληλα, η αναφορά της προέδρου της Φιλοζωικής Ρόδου, Γιούλας Διμέλη, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ελαφιών και αν αυτά έχουν υποστεί βασανισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα