ΑΘΗΝΑ
20:01
|
02.05.2024
Ο διευθυντής της SVR τόνισε ότι οι Γάλλοι στρατιώτες θα αποτελούν «νόμιμο στόχο για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως η Γαλλία ετοιμάζεται να στείλει απόσπασμα 2.000 στρατιωτών στην Ουκρανία υποστήριξε σε δήλωσή του ο διευθυντής της  Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Η σημερινή ηγεσία της χώρας [Γαλλίας] δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους θανάτους απλών Γάλλων, ούτε για τις ανησυχίες που εκφράζουν οι στρατηγοί. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο ρωσικό SVR, ετοιμάζεται ήδη απόσπασμα για να σταλεί στην Ουκρανία. Αρχικά, θα περιλαμβάνει περίπου 2.000 στρατιώτες», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο γαλλικός στρατός «φοβάται ότι ένα τόσο μεγάλο στρατιωτικό απόσπασμα δεν μπορεί να μετακινηθεί και να εγκατασταθεί στην Ουκρανία απαρατήρητο».

Όπως μεταδίδει το TASS, ο Ναρίσκιν δήλωσε πως το γαλλικό απόσπασμα «θα γίνει έτσι νόμιμος στόχος για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστεί τη ίδια μοίρα με όσους Γάλλους έχουν έρθει ποτέ σε ρωσικό έδαφος με το σπαθί», τόνισε.

Πρόσφατα ο Εμανουέλ Μακρόν επανέφερε την πρότασή του για αποστολή στρατού των δυτικών στην Ουκρανία, προκειμένου να ηττηθεί η Ρωσία.

Σε συνέντευξή του στην Parisien, ο Γάλλος πρόεδρος είχε αναφέρει πως «θα χρειαστεί να γίνουν επιχειρήσεις στο έδαφος, όποιες κι αν είναι αυτές, για να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις», προσθέτοντας «η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα