ΑΘΗΝΑ
02:31
|
28.04.2024
Κατήγγειλε αφωνία των ΗΠΑ για το δίκτυο βάσεων της CIA, αλλά και της Γερμανίας για την διαρροή συζήτησης για επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την διεξαγωγή συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 22 Μαρτίου, με θέμα την Ουκρανία, ζήτησε η Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ντμίτρι Πολιάνσκι.

«Θα ήταν ωραίο αν οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ στο Συμβούλιο Ασφαλείας μας εξηγούσαν την δόλια λογική της συμμαχίας», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, μιλώντας στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι ηγέτες του μας είπαν αρχικά ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να επεκταθεί στην Ουκρανία γιατί η Ρωσία δεν θα επιτεθεί ποτέ σε ένα κράτος μέλος της Συμμαχίας. Ωστόσο, ακούμε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει στην Ουκρανία, γιατί μετά θα προχωρήσει περαιτέρω και θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ. Υπάρχει κάποια κοινή λογική στις δηλώσεις σας: Υπάρχει κάποια συνέπεια;», αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι η δυτική επιθετικότητα κατά της Ρωσίας, με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, ξεκίνησε τουλάχιστον πριν από δέκα χρόνια.

Ο Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε, επίσης, ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Γαλλίας στον ΟΗΕ, Νικολά ντε Ριβιέρ, δεν είπε τίποτα κατά την ομιλία του στη σύνοδο για την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να σταλούν στρατεύματα δυτικών χωρών στην Ουκρανία, όπως δεν είπε τίποτα και ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ «σχετικά με το δίκτυο μυστικών βάσεων που δημιούργησε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) στο ουκρανικό έδαφος τα τελευταία οκτώ χρόνια».

«Είναι επίσης κρίμα που δεν ακούμε τον συνήθως πολύ δραστήριο Γερμανό απεσταλμένο μεταξύ εκείνων που ζήτησαν να μιλήσουν στη σημερινή συνάντηση», σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης. «Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε σχόλια από αυτόν σχετικά με τη συνομιλία που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ ανώτερων Γερμανών αξιωματούχων του στρατού για το πώς να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να καταστρέψουν τη Γέφυρα της Κριμαίας και να πραγματοποιήσουν περισσότερα πλήγματα βαθύτερα στο έδαφος της Ρωσίας», πρόσθεσε.

«Θα συζητήσουμε λεπτομερώς όλες αυτές τις στιγμές, που είναι δυσάρεστες για τους δυτικούς συναδέλφους μας, σε μια ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητήσαμε για τις 22 Μαρτίου», κατέληξε ο Πολιάνσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα