ΑΘΗΝΑ
08:16
|
02.05.2024
Δεκάδες παιδιά στη Βόρεια Γάζα δίνουν μοναχικό αγώνα ζωής και θανάτου καθώς λιμοκτονούν με επιλογή και ευθύνη του Ισραήλ.
Εξάχρονος Παλαιστίνιος δίνει μάχη απέναντι σε πείνα και αρρώστια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ανησυχητικές διαστάσεις της πείνας και του υποσιτισμού στα παιδιά και ιδιαίτερα σε εκείνα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας αναδεικνύουν πλέον ολοένα και συχνότερα διεθνή πρακτορεία καθώς δεκάδες παιδάκια υποφέρουν από μεγάλη πείνα, ανασφάλεια και φόβο αλλά και από την έλλειψη βασικών ή εξεζητημένων φαρμάκων σε περίπτωση ασθένειας.

Παλαιστίνιοι ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters παρουσίασαν σήμερα σε εκτενές ρεπορτάζ την περίπτωση του 6χρονου Φάντι αλ Ζαντ που βρίσκεται κατάκοιτος στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν (Kamal Adwan) της βόρειας Γάζας που μαστίζεται εδώ και περίπου δύο μήνες από λιμό.

Σε φωτογραφίες που παραθέτουν οι ρεπόρτερ του πρακτορείου ο Φάντι εμφανίζεται σκελετωμένος και αδύναμος με πρησμένα μάτια σε πλήρη αδυναμία λόγω αφυδάτωσης, πείνας και έλλειψης ειδικών φαρμάκων και διατροφής για την αντιμετώπιση της ασθένειας της κυστικής ίνωσης (CF), μια γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την παραγωγή ιδρώτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες και αυξημένη γλοιότητα των εκκρίσεων των εξωκρινών αδένων. Τα φάρμακα αυτά και την ειδική διατροφή που του εξασφάλιζαν οι γονείς του ως την έναρξη του πολέμου πλέον αδυνατούν να τα βρουν.

Όπως εξηγεί στους ρεπόρτερ η μητέρα του Σιμάα αλ Ζαντ, η κατάστασή του επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και γίνεται πιο αδύναμος καθώς πλέον έχει χάσει την ικανότητα να περπατά ή να στέκεται μόνος του.

Στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν είχαν νοσηλευτεί τα περισσότερα από τα 27 παιδάκια που έχουν χάσει τις τελευταίες βδομάδες  τη ζωή τους από λιμό.

Όπως αναφέρουν οι ρεπόρτερ είδαν τουλάχιστον άλλα 10 σκελετωμένα παιδάκια στο κέντρο υγείας αλ Άουντα της Ράφας την περασμένη βδομάδα υπενθυμίζοντας πρόσφατες προειδοποιήσεις αξιωματούχων οργανώσεων του ΟΗΕ πως εάν δεν αλλάξει η κατάσταση απειλούνται με λιμό πάνω από 300.000 Παλαιστίνιοι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στη Βόρεια Γάζα εξαιτίας των προσπαθειών του ισραηλινού στρατού να αποκόψουν την περιοχή από την υπόλοιπη Λωρίδα στο πλαίσιο κινήσεων μελλοντικής κατοχής ή και προσάρτησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα