ΑΘΗΝΑ
22:52
|
05.05.2024
Αρνείται να ζητήσει συγγνώμη ο Αλβανός πρωθυπουργός, ενώ δημοσιογραφικές ενώσεις τον καλούν να σέβεται τον Τύπο.
Απαράδεκτη αντίδραση σε «ενοχλητικές» ερωτήσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργή έχει προκαλέσει η κίνηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα να σπρώξει την δημοσιογράφο Αμπρόζια Μέτα, εμφανώς δυσαρεστημένος από τις ερωτήσεις της, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μπροστά σε τηλεοπτικά συνεργεία.

Οι ερωτήσεις της δημοσιογράφου του αλβανικού τηλεοπτικού καναλιού Syri TV, αφορούσαν ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν μια περιβαλλοντικά προστατευμένη περιοχή, όπου έχει αναφερθεί ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα ασχοληθεί με την ανέγερση ακινήτων για το τουριστική εκμετάλλευση.

«Προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση, ο πρωθυπουργός έκανε μια άσχημη κίνηση προς το πρόσωπό μου παραβιάζοντας κάθε επαγγελματική ηθική. Είναι μια πράξη που δεν με φοβίζει, όπως και οι προσβολές του δεν με αγγίζουν, γιατί έχω το θάρρος να τον ρωτήσω, καθώς ποτέ δεν κάνω παζάρια με το επάγγελμά μου και θεωρώ ιερή την αξιοπρέπεια» έγραψε η δημοσιογράφος σε ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει με το βίντεο από την απρεπή κίνηση του Ράμα.

«Ο Έντι Ράμα συνειδητοποίησε σήμερα περισσότερο από ποτέ, ότι κάνω τις ερωτήσεις μου χωρίς να επηρεάζομαι από κανέναν, καθώς πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν προς το συμφέρον της κοινής γνώμης και της χώρας, την οποία εκείνος πιστεύει ότι μπορεί να μοιράσει ως οικογενειακή περιουσία, κάνοντας τα στραβά μάτια σε ολιγάρχες – εγχώριους και ξένους. Λυπάμαι πολύ που σήμερα κατέληξα να γίνω η είδηση εγώ και όχι οι ερωτήσεις μου, για τις οποίες αναζήτησα απεγνωσμένα απαντήσεις» προσθέτει.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων αναφέρει πως «η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου».

«Είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις έναν δημοσιογράφο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλβανός ηγέτης δείχνει περιφρόνηση προς τον επικριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε ο Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να συμπεριφέρεται στους δημοσιογράφους με σεβασμό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Women Freedom Press.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη δημοσιογράφο Αμπροζία Μέτα που αντιμετώπισε εκφοβισμό από τον πρωθυπουργό, αναζητώντας απλώς διαφάνεια και λογοδοσία. Προτρέπουμε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να αντιμετωπίχει με σεβασμό με τον Τύπο», αναφέρει σε δήλωσή του το Safe Journalists Network.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός απέρριψε τα αιτήματα για δημόσια συγγνώμη, γράφοντας στο X ότι δεν υπήρξε «τίποτα που να μπορεί να χαρακτηριστεί επιθετικότητα» και ότι «όλες οι ερωτήσεις απαντήθηκαν υπομονετικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα