ΑΘΗΝΑ
11:51
|
27.04.2024
Δίδασκε Αρχαιομετρία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το 2009 διατελώντας Πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.
Ο ακαδημαϊκός Νίκος Ζαχαριάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πένθος βύθισε σήμερα την ακαδημαϊκή κοινότητα  του πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο θάνατος του καθηγητή Αρχαιομετρίας και πρώην κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Νίκου Ζαχαριά, μετά από 10μηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Νίκος Ζαχαριάς άφησε σήμερα το μεσημέρι την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Είχε σπουδάσει Χημικός-Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε ως υπότροφος την μεταπτυχιακή και διδακτορική έρευνα στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στον τομέα της Φωταύγειας.

Άρχισε να δουλεύει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 2009 διατελώντας από τον Νοέμβριο του 2015 Πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Νίκος Ζαχαριάς

Διατελούσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρίας και της Διεθνούς Επιτροπής του Διεθνούς Συμποσίου Αρχαιομετρίας.

Ο Ζαχαριάς υπήρξε μεταξύ άλλων και ο συντονιστής του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.

Ανακοίνωση για το θάνατο του ακαδημαϊκού εξέδωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τονίζοντας πως η απώλειά του είναι μεγάλη «για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών αλλά και για την ακαδημαϊκή κοινότητα γενικότερα, καθώς υπήρξε ένας εξαιρετικός καθηγητής, η δε συνεισφορά του στην εκπαίδευση και την έρευνα θα μείνει ανεξίτηλη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα