ΑΘΗΝΑ
10:10
|
02.05.2024
Αποβλήθηκε από τους κλητήρες της βουλής ο βουλευτής του αριστερού κόμματος Hadash, Άιμαν Οντέχ, επειδή κατήγγειλε τις σφαγές των Παλαιστινίων στη Γάζα.
Ο βουλευτής του αριστερού κόμματος Hadash, Αϊμαν Οντέχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποβλήθηκε σήμερα από την ολομέλεια της ισραηλινής βουλής (Κνέσετ) ο 49χρονος ηγέτης και βουλευτής του αριστερού κόμματος Χαντάς Άιμαν Οντέχ επειδή είπε κατήγγειλε απερίφραστα τη γενοκτονία δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτό που κάνει ο στρατός εκεί είναι δολοφονία! Είναι σφαγή! Τα παιδιά λιμοκτονούν» είπε ο Οντέχ καταγγέλλοντας συναδέλφους του πως «δεν έχουν καρδιά» και έχουν χάσει τη συνείδησή τους.

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν στο Τελ Αβίβ ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα και την επίτευξη συμφωνίας στο Κατάρ από την αντιπροσωπεία Ισραηλινών διαπραγματευτών, ο Αιμάν Οντέχ απεύθυνε έκκληση στις κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Κνέσετ να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να την τιμωρήσουν για τα εγκλήματά της στη Γάζα.

«Αυτό που κάνει ο στρατός εκεί είναι έγκλημα, φόνοι και σφαγή» τόνισε ο Άιμαν Οντέχ ώσπου με εντολή του 50χρονου αντιπροέδρου της βουλής,Χάνοκ Μιλβίντσκι  (από το κυβερνών δεξιό κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου), τον απομάκρυναν οι κλητήρες από το βήμα, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών της κοινής λίστας των κομμάτων Χαντάς-Τα’αλ.

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Τελ Αβίβ

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, εκατοντάδες συγγενείς φίλοι και άλλοι υποστηρικτές των 132 ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς μπλόκαραν κεντρική οδική αρτηρία Αγιάλον κοντά στη διασταύρωση Λα Γκουάρντια του Τελ Αβίβ κατά τις ώρες αιχμής το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της κυβέρνησης  στο θέμα απελευθέρωσης των δικών τους ανθρώπων.

Οι διαδηλωτές κρατώντας φωτογραφίες των ομήρων στα χέρια κάλεσαν τους Ισραηλινούς διαπραγματευτές που είναι στο Κατάρ αυτές τις μέρες να μην γυρίσουν πίσω στο Ισραήλ δίχως συμφωνία.

Κατά την κινητοποίηση συνελήφθησαν τουλάχιστον τρία άτομα.

Κατά τις σημερινές διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ συνελήφθησαν 3 άτομα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα