ΑΘΗΝΑ
17:19
|
02.05.2024
Θρίλερ για την δεύτερη αλλά και για την τέταρτη θέση. Διαγκωνισμός στην ουρά της κατάταξης για το ποια κόμματα θα εκλέξουν ευρωβουλευτή.
Η ΝΔ προηγείται, με ποσοστό 35% και διαφορά 21,4 ποσοστιαίες μονάδες από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δεδομένη πρωτιά της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου τις μάχες για την δεύτερη και τρίτη θέση, αλλά και στην ουρά της κατάταξης για το ποια μικρότερα κόμματα θα εκλέξουν ευρωβουλευτή, καταγράφει δημοσκόπηση σε δείγμα σχεδόν 26.000 ατόμων σε 18 χώρες που πραγματοποίησε η εταιρεία Ipsos για λογαριασμό του Eeuronews.

Με βάση τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία προηγείται, με ποσοστό 35% και διαφορά 21,4 ποσοστιαίες μονάδες από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως θα καταφέρει να κερδίσει 8 από τις 21 συνολικά έδρες του ευρωκοινοβουλίου που αντιστοιχούν στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με μικρή διαφορά νικητής της δεύτερης θέσης με 13,6% έναντι 13,4% του ΠΑΣΟΚ με τα δύο κόμματα να εκτιμάται πως θα εκλέξουν από 3 ευρωβουλευτές.

Μάχη δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και μεταξύ ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης με το πρώτο να παίρνει 9% και την δεύτερη 8,7% με εκλογή και στις δύο περιπτώσεις 2 ευρωβουλευτών.

Στην έκτη θέση εμφανίζεται η «Νίκη», με ποσοστό 4% και εκτίμηση για την ανάδειξη 1 ευρωβουλευτή, ακολουθεί η Νέα Αριστερά, με ποσοστό 3,3% και η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 3,2% που εκλέγουν αμφότερες από 1 ευρωβουλευτή.

Στη λίστα ακολουθούν το ΜεΡΑ25, με ποσοστό 3% και οι Σπαρτιάτες με 2,9%, χωρίς να αναδεικνύουν ευρωβουλευτή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα