ΑΘΗΝΑ
21:56
|
03.05.2024
Η Fusion Pharmaceuticals Inc αναπτύσσει αντικαρκινικά φάρμακα ακριβείας και η συμφωνία προκάλεσε αύξηση της μετοχικής της αξίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca PLC ανακοίνωσε απόψε πως συμφώνησε να αγοράσει μία από τις πιο γνωστές καναδικές εταιρίες βιοτεχνολογίας, την εταιρία Fusion Pharmaceuticals Inc.  έναντι 2,4 δις. δολαρίων και 21 δολάρια ανά μετοχή.

Η Fusion Pharmaceuticals Inc αναπτύσσει αντικαρκινικά φάρμακα ακριβείας και η συμφωνία προκάλεσε αύξηση της μετοχικής της αξίας.

Η AstraZeneca, από την άλλη, εξήγησε την αγορά της καναδικής εταιρίας τονίζοντας πως πρόκειται για ένα «μεγάλο άλμα μπροστά» προκειμένου να αντικατασταθούν παραδοσιακά φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου με νέα στοχευμένα φαρμακευτικά προϊόντα (όπως το φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη που έχει χαρακτηριστεί «έξυπνη βόμβα κατά του καρκίνου») που χρησιμοποιούν μόρια και αντισώματα, ή πεπτίδια για να καταπολεμήσουν τα «προβληματικά κύτταρα».

Η συμφωνία είναι επωφελής και για το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Canada Pension Plan Investment που είχε επενδύσει 20 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία βιοτεχνολογίας με την αγορά 3,1 εκατομμυρίων μετοχών που πλέον έχουν αξία ίση με 75 εκατομμύρια δολάρια.

Κερδισμένο από την συμφωνία εξαγοράς της Fusion θα βγει και το καναδικό κερδοσκοπικό επενδυτικό ταμείο, Genesys Capital, που είχε επενδύσει 7,25 εκατ. δολάρια το 2020 και τώρα αναμένεται να πάρει τέσσερις ή πέντε περισσότερα χρήματα.

Μπαράζ εξαγορών

Η εξέλιξη εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εξαγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών.

Πέρσι η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly & Co αγόρασε την αμερικανική Point Biopharma Global Inc., που έχει σημαντικές επιχειρήσεις στον Καναδά, έναντι 1,4 δις. δολαρίων. Λίγους μήνες μετά ανακοινώθηκε η εξαγορά της RayzeBio Inc έναντι 4,1 δις. δολαρίων από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία, Bristol-Myers Squibb Cο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα