ΑΘΗΝΑ
05:16
|
18.06.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος, ο οποίος είναι σώος, εγκατέλειψε το μαχητικό ανάμεσα σε Χαλκιδική και Αλόννησο.
Έπεσε F-16
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβλήματα στον κινητήρα διαπίστωσε ο πιλότος του F-16 πριν την συντριβή του αεροσκάφους του το μεσημέρι της Τετάρτης στη νήσο Ψαθούρα, στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Ο πιλότος του πολεμικού αεροσκάφους, ο οποίος βρέθηκε σώος, εγκατέλειψε το μαχητικό στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Χαλκιδική και Αλόννησο, όταν αντιλήφθηκε πως ότι ο κινητήρας του δεν δούλευε σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Ο πιλότος ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα και διαπίστωσε πως υπήρχε κάποια βλάβη.

Στη συνέχεια ο πιλότος του αεροσκάφους F1-6, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

«Ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, περισυνελέγη στις 15:02 σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης, της Πολεμικής Αεροπορίας και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας», γράφει σε σχετική της ανακοίνωση η Πολεμική Αεροπορία.

Ανακοίνωση για την πτώση του F-16 στη Χαλκιδική εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας-διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL- 415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα “Αιγαίο”, ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Νωρίτερα πολίτες ανέφεραν, ότι είχαν δει τον πιλότο να ανοίγει το αλεξίπτωτό του.

Ο πιλότος, ο οποίος είχε απογειωθεί από την Λάρισα, εντοπίστηκε σώος.

Το σημείο όπου έπεσε το F16:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από τις 19 Σεπτεμβρίου προειδοποιούσαν για τις επιθέσεις της Χαμάς

Επιβάτες λεωφορείου του ΟΑΣΑ ξυλοκόπησαν ελεγκτή εισιτηρίων

Τουλάχιστον 26 παιδιά ανάμεσα στους δεκάδες αγνοούμενους ανοικτά της Καλαβρίας

Συνελήφθη επ’αυτοφώρω για ληστεία ανηλίκων 16χρονος στην Κηφισιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα