ΑΘΗΝΑ
17:50
|
02.05.2024
Το πρόστιμο αφορά μια διένεξη της Google με ειδησεογραφικούς οργανισμούς, ανάμεσά τους το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο 250 εκατομμυρίων ευρώ στην Google ανακοίνωσε πως επέβαλε η αρχή ανταγωνισμού της Γαλλίας, για παραβίαση των κανονισμών της Ε.Ε. σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης.

Η γαλλική αρχή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επέβαλε πρόστιμο στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, για παραβάσεις που σχετίζονται με κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με εκδότες μέσων ενημέρωσης. Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε επίσης ανησυχίες σχετικά με την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης του τεχνολογικού κολοσσού, με την ονομασία Gemini.

Η αρχή ανταγωνισμού ανέφερε ότι το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google εκπαιδεύτηκε από άρθρα εκδοτών και πρακτορείων ειδήσεων, χωρίς να τα ενημερώσει ή να λάβει την άδειά τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, το νέο πρόστιμο αφορά μια παλιά διένεξη της Google με ειδησεογραφικούς οργανισμούς, ανάμεσά τους το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η διαμάχη υποτίθεται ότι είχε επιλυθεί το 2022, όταν ο τεχνολογικός κολοσσός απέσυρε έφεση κατά της γαλλικής αρχής ανταγωνισμού (Autorite de la Concurrence) για το αρχικό πρόστιμο των 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη γαλλική αρχή ανταγωνισμού, η Google έχει δεσμευτεί να μην αρνηθεί τις κατηγορίες. Έχει προτείνει επίσης διορθωτικά μέτρα για κάποιες παραβάσεις.

Την Τετάρτη, όμως, η αρχή ανέφερε ότι η Google παραβίασε τέσσερις από τις επτά δεσμεύσεις της, μεταξύ άλλων την υποχρέωση να διαπραγματευτεί με τους εκδότες για την αποζημίωσή τους και να προσφέρει διαφανή πληροφόρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα