ΑΘΗΝΑ
05:36
|
24.06.2024
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης και θα αυξήσει τα πρόστιμα σε όσους πουλούν τσιγάρα σε…
Ηλεκτρονικά τσιγάρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απαγορεύσει την πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης, θα αυξήσει τα πρόστιμα στους λιανοπωλητές που πωλούν σε άτομα κάτω των 18 ετών και θα ρυθμίσει καλύτερα τους λιανοπωλητές.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας έχει δεχτεί σημαντική κριτική για την ανατροπή ενός νόμου που απαγορεύει τις πωλήσεις καπνού για τις μελλοντικές γενιές. Έχει δηλώσει ότι έχει δεσμευτεί να μειώσει το κάπνισμα, αλλά απλώς ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω κανονισμών σχετικά με το άτμισμα.

«Ενώ το άτμισμα έχει συμβάλει στη σημαντική πτώση των ποσοστών καπνίσματος, η ταχεία αύξηση του ατμίσματος από τους νέους είναι μια πραγματική ανησυχία για τους γονείς, τους δασκάλους και τους επαγγελματίες υγείας», δήλωσε ο Casey Costello, αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα πρόστιμα για τους λιανοπωλητές που πωλούν ηλεκτρονικά τσιγάρα σε άτομα κάτω των 18 ετών θα αυξηθούν, θα υπάρξει αναθεώρηση της αδειοδότησης των της λιανικής πώλησης προϊόντων ατμίσματος και θα απαγορευθούν όλα τα ατμιστικά μιας χρήσης.

«Η κυβέρνηση συνασπισμού έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει το άτμισμα των νέων και να συνεχίσει να μειώνει τα ποσοστά καπνίσματος για να επιτύχει τον στόχο Χωρίς καπνό λιγότερο από 5% του πληθυσμού να καπνίζει καθημερινά μέχρι το 2025», είπε ο Κοστέλο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση κατά αγνώστων για ακρωτηριασμό γάτου στα τρία του πόδια

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα