ΑΘΗΝΑ
15:51
|
01.05.2024
Κατηγορούμενοι για την υπόθεση βρίσκονται ένας 40χρονος και ο πατέρας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, λόγω βίντεο πορνό deepface που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, στα οποία έχει προστεθεί ψηφιακά το πρόσωπό της στα σώματα άλλων γυναικών.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ και, σύμφωνα με την νομική της ομάδα, το ποσό θα δοθεί σε ταμείο για τη στήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα έμφυλης βίας.

Η δικηγόρος της Μελόνι δήλωσε ότι το αίτημα αποζημίωσης με αυτό το «συμβολικό ποσό» είχε σκοπό να «στείλει ένα μήνυμα στις γυναίκες που είναι θύματα αυτού του είδους κατάχρησης εξουσίας να μην φοβούνται να κινηθούν νομικά».

Οι ιταλικές αρχές ερευνούν δύο άνδρες για την υπόθεση, έναν 40χρονο και τον 73χρονο πατέρα του, οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι άνδρες εντοπίστηκαν από την αστυνομία, όταν οι έρευνες τους οδήγησαν στη κινητή συσκευή του 40χρονου, από την οποία φέρεται να ανάρτησε τα επίμαχα βίντεο.

Σύμφωνα με το BBC, deepfake πορνογραφικά βίντεο με το πρόσωπο της Μελόνι κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο πριν την εκλογή της το 2022.

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ορισμένες υποθέσεις δυσφήμισης μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης.

Τα ψηφιακά παραποιημένα πορνογραφικά βίντεο έχουν γίνει συνηθισμένα στο διαδίκτυο και στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα είναι γυναίκες και, συνήθως, διασημότητες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα