ΑΘΗΝΑ
17:58
|
27.04.2024
Έγινε το 42ο μέλος των Συνδυασμένων Ναυτικών Δυνέμεων (CMF) που επιχειρούν για την ασφάλεια στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.
Θα στείλει δύο αξιωματικούς στο κοινό αρχηγείο του συνασπισμού που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πολωνία εντάχθηκε στις Συνδυασμένες Ναυτικές Δυνάμεις (CMF) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, και έγινε το 42ο μέλος του διεθνούς συνασπισμού για την «ασφάλεια στη Μέση Ανατολή», ανακοίνωσε η επιχειρησιακή διοίκηση του συνασπισμού.

«Η Πολωνία εντάχθηκε στις Συνδυασμένες Ναυτικές Δυνάμεις (CMF), τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή σύμπραξη στον κόσμο με στόχο την προστασία του διεθνούς δικαίου στον Περσικό Κόλπο, την Αραβία και την Ερυθρά Θάλασσα», ανέφερε η διοίκηση στη σελίδα της στο X.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βαρσοβία θα στείλει δύο αξιωματικούς στο κοινό αρχηγείο του συνασπισμού που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Μανάμα, όπου εδρεύει και ο πέμπτος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Με 42 έθνη, η CMF είναι η μεγαλύτερη ναυτική σύμπραξη στον κόσμο. Άλλες ομάδες εργασίας περιλαμβάνουν την CTF 150, που επικεντρώνεται στη θαλάσσια ασφάλεια στον Κόλπο του Ομάν, στην Αραβική Θάλασσα και στον ανατολικό Κόλπο του Άντεν, την CTF 151, το οποίο ηγείται των περιφερειακών προσπαθειών κατά της πειρατείας, την CTF 152, που ενεργεί στον Περσικό Κόλπο, την CTF 153, υπεύθυνη για τη ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Bab al-Mandeb και στον δυτικό Κόλπο του Άντεν και την CTF 154, που συστάθηκε τον Μάιο για να ενισχύσει την εκπαίδευση στη ναυτική ασφάλεια σε όλη την περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα