ΑΘΗΝΑ
05:11
|
28.04.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος, ο οποίος είναι σώος, εγκατέλειψε το μαχητικό ανάμεσα σε Χαλκιδική και Αλόννησο.
Έπεσε F-16
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβλήματα στον κινητήρα διαπίστωσε ο πιλότος του F-16 πριν την συντριβή του αεροσκάφους του το μεσημέρι της Τετάρτης στη νήσο Ψαθούρα, στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Ο πιλότος του πολεμικού αεροσκάφους, ο οποίος βρέθηκε σώος, εγκατέλειψε το μαχητικό στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Χαλκιδική και Αλόννησο, όταν αντιλήφθηκε πως ότι ο κινητήρας του δεν δούλευε σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Ο πιλότος ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα και διαπίστωσε πως υπήρχε κάποια βλάβη.

Στη συνέχεια ο πιλότος του αεροσκάφους F1-6, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

«Ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, περισυνελέγη στις 15:02 σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης, της Πολεμικής Αεροπορίας και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας», γράφει σε σχετική της ανακοίνωση η Πολεμική Αεροπορία.

Ανακοίνωση για την πτώση του F-16 στη Χαλκιδική εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας-διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL- 415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα “Αιγαίο”, ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Νωρίτερα πολίτες ανέφεραν, ότι είχαν δει τον πιλότο να ανοίγει το αλεξίπτωτό του.

Ο πιλότος, ο οποίος είχε απογειωθεί από την Λάρισα, εντοπίστηκε σώος.

Το σημείο όπου έπεσε το F16:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα