ΑΘΗΝΑ
17:27
|
27.04.2024
Μετά τη Τζέντα, ο Μπλίνκεν πηγαίνει αύριο στο Κάιρο και την Παρασκευή στο Ισραήλ στο φόντο σφοδρών παζαριών για εκεχειρία και ομήρους.
Αντονι Μπλίνκεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας έφθασε απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ξεκινώντας την έκτη (από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου στη Γάζα) περιοδεία στη Μέση Ανατολή.

Ο Μπλίνκεν συναντά τον Σαουδάραβα πρωθυπουργό και πρίγκηπα διάδοχο στο θρόνο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν,  με επίκεντρο τις δυσκολίες που βάζει το Ισραήλ στην προώθηση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, τις προσπάθειες για εκεχειρία, απελευθέρωση ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων αλλά και τη (μακρινή επί του παρόντος) μελλοντική διαδικασία διαπραγμάτευσης για την «επόμενη μέρα» από το τέλος του πολέμου.

Αύριο, Πέμπτη, ο Μπλίνκεν θα μεταβεί στο Κάιρο όπου θα συναντήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας, τον υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ανώτερο Παλαιστίνιοι διπλωμάτη.

Την Παρασκευή θα μεταβεί για μερικές ώρες στο Ισραήλ όπου θα συναντήσει Ισραηλινούς κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους πριν ξεκινήσουν δύο αποστολές Ισραηλινών αξιωματούχων για συναντήσεις στην Ουάσιγκτον την επόμενη βδομάδα.

Οι αποστολές των Ισραηλινών αξιωματούχων σε Λευκό Οίκο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Πεντάγωνο,θα έχουν ως επίκεντρο τους σχεδιασμούς του Ισραήλ για χερσαία επέμβαση ευρείας κλίμακας στη Ράφα της Νότιας Γάζας και ένα εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αποτροπή της με παράλληλη επίτευξη όλων των στόχων που έχει θέσει το Ισραήλ κατά της Χαμάς και ανάκτησης ελέγχου των συνόρων της Γάζας με την Αίγυπτο (που σκοντάφτει στην αντίθεση του Καΐρου).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα