ΑΘΗΝΑ
13:15
|
23.06.2024
Η μηχανοδηγός δεν επικοινώνησε ποτέ με το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας μέσω GSMR με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας για 20 λεπτά.
Τρένο... χάθηκε για 20 λεπτά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχουν τέλος τα περίεργα περιστατικά στον σιδηρόδρομο, και συγκεκριμένα στον Προαστιακό, καθώς φέρεται να «χάθηκε» ένα τρένο κοντά στην Οινόη!

Σε ό,τι αφορά το συμβάν με το «εξαφανισμένο τρένο» στην Οινόη, όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή (15/3), όταν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα θα αναχωρούσε από τη Χαλκίδα ο Προαστιακός με προορισμό την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δρομολόγιο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, γιατί ο συρμός παρουσίασε βλάβη, ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση σχετικά με την καταγγελία, είναι ότι η μηχανοδηγός δεν επικοινώνησε ποτέ με το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας μέσω GSMR.

Η έλλειψη επικοινωνίας για 20 λεπτά προκάλεσε προβληματισμό στον σταθμάρχη Οινόης, ο οποίος δεν ήξερε πού βρίσκεται το τρένο και οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε λεωφορεία της γραμμής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, για το συμβάν εκδόθηκε πόρισμα και αναμένεται να παρουσιαστούν οι εκδοχές της Hellenic Train και του ΟΣΕ. Όπως διευκρινίζει ο τηλεοπτικός σταθμός, η τηλεδιοίκηση λειτουργεί κανονικά στο τμήμα μεταξύ Αθήνας και Οινόης, ωστόσο, μετά τον τελευταίο σταθμό, οι σταθμάρχες δεν έχουν εικόνα για το πού βρίσκονται τα τρένα, εάν δεν ενημερωθούν από τους μηχανοδηγούς.

Οι βλάβες στα τρένα εξελίσσονται σε μεγάλη πληγή για τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις. Κατά τους τελευταίους 11 μήνες καταγράφηκαν συνολικά 570 βλάβες σε προαστιακά και υπεραστικά τρένα.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε με σιδερολοστό τη σύντροφό του

Νέα Καληδονία: Συλληφθέντες ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας μεταφέρθηκαν στη Γαλλία

Νέες πυρκαγιές σε Αργολίδα και Ροδόπη

ΗΠΑ: Τέσσερις οι νεκροί στο νέο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα