ΑΘΗΝΑ
17:45
|
29.05.2024
Η απειλή της τρομοκρατίας στη Δανία και κατά των συμφερόντων της στο εξωτερικό έχει αξιολογηθεί σε 4 στα 5.
«Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και ορισμένων μαχόμενων ομάδων ανησυχεί φυσικά πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένhς της Δανίας»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απειλή της τρομοκρατίας στη Δανία και κατά των συμφερόντων της στο εξωτερικό έχει αυξηθεί λόγω του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα και μιας σειράς πυρπολήσεων του Κορανίου στη Δανία πέρυσι, δήλωσε την Πέμπτη η δανική υπηρεσία ασφαλείας και πληροφοριών PET.

Το PET αξιολόγησε το συνολικό επίπεδο απειλής σε 4 στα 5, αλλά είπε ότι οι κίνδυνοι σε αυτό το επίπεδο είχαν αυξηθεί.

«Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και ορισμένων μαχόμενων ομάδων ανησυχεί φυσικά πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας», ανέφερε η PET σε δήλωση.

«Η σύγκρουση περιέχει επίσης ένα σημαντικό δυναμικό ριζοσπαστικοποίησης και κινητοποίησης, που μπορεί ενδεχομένως να ενεργοποιήσει παράγοντες για αυθόρμητες ή προγραμματισμένες αντιδράσεις στη Δανία, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών επιθέσεων».

Ακτιβιστές κατά του Ισλάμ πέρυσι κατέστρεψαν αρκετά αντίγραφα του Κορανίου στη Δανία και επίσης στη γειτονική Σουηδία, δύο από τις πιο φιλελεύθερες χώρες στον κόσμο, που επέτρεψαν την έντονη κριτική της θρησκείας στο όνομα της ελευθερίας του λόγου.

Η Σουηδία ανέβασε τον συναγερμό για την τρομοκρατία στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, λέγοντας ότι απέτρεψε επιθέσεις μετά τις πυρπολήσεις του Κορανίου και άλλες ενέργειες κατά του ιερότερου κειμένου του Ισλάμ που πυροδότησε απειλές από τους τζιχαντιστές.

Το κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε τον Δεκέμβριο νόμο που καθιστά παράνομη την καύση του Κορανίου σε δημόσιους χώρους, επιδιώκοντας να εκτονωθούν οι εντάσεις με τις μουσουλμανικές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όλα τα μάτια στη Ράφα»: Η εικόνα που έγινε viral στα social media

Σύλληψη 48χρονου στη Ν.Φιλαδέλφεια επειδή έφερε μαχαίρι

ΔΙΟΤΙΜΑ: «Οι Γυναίκες ως Φορείς Πρόληψης της Βίας» (video)

Άλλο ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper στα χέρια των Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα