ΑΘΗΝΑ
11:43
|
27.04.2024
Σε αντάλλαγμα, οι δύο χώρες ενδέχεται να παράσχουν πολιτική υποστήριξη στους Χούθι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία φαίνεται πως επιτεύχθηκε μεταξύ των Χούθι της Υεμένης με την Ρωσία και την Κίνα για την ασφαλή διέλευση των πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν, την οποία έφερε στο φως με δημοσίευμά του το Bloomberg.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές το μέσο αναφέρει πως η Κίνα και η Ρωσία κατέληξαν σε συνεννόηση, έπειτα από συνομιλίες μεταξύ διπλωματών τους και του Μοχάμεντ Άμπντελ Σαλάμ, μιας από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες των Χούθι, στο Ομάν.

Σε αντάλλαγμα, οι δύο χώρες ενδέχεται να παράσχουν πολιτική υποστήριξη στους Χούθι απέναντι σε όργανα όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όμως, δεν κατέστη σαφής ο τρόπος με τον οποίο θα εκδηλωθεί αυτή η υποστήριξη, όμως θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον αποκλεισμό περισσότερων ψηφισμάτων κατά των Χούθι.

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Κίνας και της Ρωσίας δεν απάντησαν στα αιτήματα του Bloomberg για σχόλιο.

Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων των Χούθι, Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ, επιβεβαίωσε τη σύναψη συμφωνίας σε σχόλιό του στο Reuters,δηλώνοντας πως έχουν παράσχει διαβεβαιώσεις τόσο στην Κίνα όσο και στη Ρωσία ότι τα πλοία τους θα περάσουν με ασφάλεια από την Ερυθρά Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα