ΑΘΗΝΑ
04:40
|
02.05.2024
Ζητά επίσης να γίνει συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας πως η εξέταση της υπόθεσης στην Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση.
Από συγκέντρωση στο ευρωκοινοβούλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζήτησε σήμερα την κατεπείγουσα εξέταση της αναφοράς του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών» και συζήτηση από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε επιστολή που απέστειλε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χουάν Φερνάνδο Λόπεθ Αγκιλάρ, επισημαίνοντας πως «η εξέταση της υπόθεσης στην Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση».

Εκτιμά επίσης πως η διεξαγωγή συζήτησης στην Επιτροπή LIBE για την ως άνω Αναφορά μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη των αιτιών που οδήγησαν στο έγκλημα αυτό και να συνδράμει τις οικογένειες των θυμάτων στην πάλη τους για δικαίωση, απόδοση ευθυνών, πολιτικών και ποινικών και για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Όλη η επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη αναφέρει:

«Κύριε πρόεδρε της Επιτροπής LIBE Fernando López Aguilar,

Κύριοι συντονιστές,

Για πάνω από ένα χρόνο ο ελληνικός λαός απαιτεί να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για το έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους στα Τέμπη.

Στις 18 Μαρτίου 2024 συζητήθηκε το ίδιο το έγκλημα για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Αναφορών μετά από αίτημα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, με την Αναφορά της κ. Μαρίας Καρυστιανού με αριθμό 24/2024.

Στην εν λόγω συνεδρίαση η Επιτροπή Αναφορών αποφάσισε να παραπεμφθεί η Αναφορά στις αρμόδιες Επιτροπές LIBE και TRAN.

Η εξέταση της υπόθεσης στην Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση.

Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν πρέπει να χαθεί άλλος. Η διεξαγωγή συζήτησης στην Επιτροπή LIBE για την ως άνω Αναφορά μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη των αιτιών που οδήγησαν στο έγκλημα αυτό και να συνδράμει τις οικογένειες των θυμάτων στην πάλη τους για δικαίωση, απόδοση ευθυνών, πολιτικών και ποινικών και για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Ζητώ, ως μέλος της Επιτροπής LIBE, την κατεπείγουσα εξέταση της εν λόγω Αναφοράς από τους συντονιστές και να τεθεί ως ζήτημα με τη μορφή του κατεπείγοντος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Επιτροπής τον Απρίλιο του 2024 για την πραγματοποίηση συζήτησης και την αποστολή αιτιολογημένης απάντησης στην Επιτροπή PETI.

Ειλικρινώς,

Κώστας Παπαδάκης

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα