ΑΘΗΝΑ
10:11
|
02.05.2024
Έκκληση της ΓΣΕΕ να βρεθεί άμεσα λύση και το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω νέου επενδυτή.
Κλείνει το εργοστάσιο υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παύση εργασιών ανακοίνωσε η διεύθυνση του ομίλου υαλουργίας «ΓΙΟΥΛΑ» επικαλούμενη ζημιές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν ξαφνικά στην ανεργία οι περίπου 300 εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Ο όμιλος υαλουργίας BA -που βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση- φαίνεται πως επιζητά να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες διάλυσης της επιχείρησης και στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε στους εργαζόμενους να τους δοθεί η διπλάσια (από τη νόμιμη) αποζημίωση, ώστε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, μένοντας όμως εκτός ταμείου ανεργίας.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΓΙΟΥΛΑ» με έδρα στο Αιγάλεω. Η ΓΣΕΕ, ζητά την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω νέου επενδυτή.

«Δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος  υαλουργικός όμιλος στον κόσμο, με εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνον, να κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα, εργοστάσιο που λειτουργεί πάνω από 70 χρόνια, έχοντας μάλιστα προσωπικό που στην πλειοψηφία του εργάζεται στην επιχείρηση για τουλάχιστον 20 χρόνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» η ΒΑ Vidro εξαγόρασε την «ΓΙΟΥΛΑ» πριν από περίπου 8 χρόνια, έναντι τιμήματος περίπου 170 εκατ. ευρώ. Δημοσιεύματα της εποχής ήθελαν την βιομηχανία να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει εξαιτίας της υπερβολικής αύξησης του ενεργειακού κόστους αλλά και την κατακόρυφη κάμψη της ζήτησης στην εγχώρια αγορά.

Η βιομηχανία «ΓΙΟΥΛΑ» ιδρύθηκε το 1947 και με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε σε έναν πολυεθνικό όμιλο εταιριών με παραγωγική δραστηριότητα σε 4 χώρες και εξαγωγές σε περισσότερες από τριάντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα