ΑΘΗΝΑ
02:53
|
02.05.2024
Σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου.
Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση-διαδήλωση καλούν οργανώσεις και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, όπως και κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στην ισραηλινή σφαγή που συνεχίζεται απτόητη στην Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

«Πάνω από πέντε μήνες έχουν περάσει από την εισβολή των στρατευμάτων κατοχής του Ισραήλ στη μαρτυρική Γάζα. Οι νεκροί ξεπερνούν 30.000, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, και οι τραυματίες είναι πάνω από 72.000. Η ζωή των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, απειλείται ανοιχτά πια όχι μόνο από τις χιλιάδες βόμβες των σιωνιστών αλλά και από την πείνα και τις αρρώστιες.

Το κράτος του Ισραήλ, συνεχίζει να απειλεί με εισβολή στην Ράφα της νότιας Γάζας που έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατομμύρια εκτοπισμένων Παλαιστινίων από τον βορά. Μια τέτοια κίνηση θα σημάνει ένα απερίγραπτο λουτρό αίματος και ταυτόχρονα αποτελεί ένα ωμό εκβιασμό προς τον λαό της Παλαιστίνης ώστε να γίνει πράξη η «τελική λύση»: η εθνοκάθαρση και η μαζική εκτόπιση των Παλαιστινίων από την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την ένταση και με Λίβανο και Συρία. Το ίδιο κλιμακώνεται η επιθετική – φιλοπόλεμης πολιτική των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα και εναντίον της Υεμένης. Όλη η περιοχή βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας ευρύτερης ανάφλεξης.

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει ανοιχτά την σφαγή των Παλαιστινίων. Μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών. Αναβαθμίζει την εμπλοκή τους στην σφαγή, στέλνοντας φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτω από την ηγεσία και των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτή η πολιτική μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη δίνη του πολέμου, ενώ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης του λαού μας για την Παλαιστίνη! Γι’ αυτό η κυβέρνηση εντείνει στο εσωτερικό την καταστολή στους αγωνιστές που υπερασπίζονται την παλαιστινιακή αντίσταση.

Ο λαός μας πρέπει να απαιτήσει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Να αντιπαλέψει την πολιτική των εξοπλισμών. Του φορτώνει και με άλλα δυσβάστακτα βάρη τα οποία σε συνδυασμό με τις πολιτικές της ακρίβειας και της λιτότητας τον βυθίζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Να διεκδικήσει με μαζικούς αγώνες αυξήσεις σε μισθούς- συντάξεις, και να υπερασπίσει τα δικαιώματά του σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση που χτυπιούνται με βάναυσο τρόπο.

Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη μας στον γενναίο λαό της Παλαιστίνης. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Ζητάμε την άμεση συνδρομή των ελληνικών νοσοκομείων για την περίθαλψη τραυματισμένων παλαιστίνιων παιδιών. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την συγκρότηση μαζικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης που θα αντιπαλέψει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα