ΑΘΗΝΑ
10:51
|
05.05.2024
Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν βρέθηκε στη Βουλή για τη συζήτηση των Τεμπών, καθώς δεν το θεωρούσε πρέπον.
ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Παύλου Μαρινάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης συνέχισε και σήμερα τα ολισθήματα, εξαπολύοντας για μία ακόμη φορά ύβρεις που προσβάλλουν όχι την αντιπολίτευση, όπως ίσως νομίζει, αλλά τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

Επέμεινε στον άθλιο χαρακτηρισμό «πολιτικές βδέλλες» προσπαθώντας να μειώσει την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι για την τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο 57 νέων ανθρώπων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του επιστρέφει τον χαρακτηρισμό. Τον ενημερώνουμε πως «πολιτικές βδέλλες» είναι εκείνοι που συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων.

«Πολιτικές βδέλλες» είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, θεωρώντας πως δεν χρειάζεται να λογοδοτούν στον ελληνικό λαό.

«Πολιτικές βδέλλες» είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς.

«Πολιτικές βδέλλες» είναι εκείνοι που κρύφτηκαν χθες αφήνοντας άδεια τα κυβερνητικά έδρανα, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούσαν με αγωνία από τα θεωρεία οι συγγενείς των θυμάτων.

Ο χαρακτηρισμός αυτός ανήκει σε όσους συνεχίζουν να δείχνουν ασέβεια στο αίμα και τον κόπο των Ελλήνων πολιτών. Που δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία υποφέρει από την ακρίβειά και την υπερφορολόγηση, ενώ παράλληλα διακατέχεται από αίσθημα ανασφάλειας που αφορά ακόμη και τις καθημερινές του μεταφορές.

Ο κύριος Μαρινάκης θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη αλλά και του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή που χθες απουσίαζαν από τη Βουλή, παρά να κουνάει το δάχτυλο σε όσους αγωνίζονται για να βγει η αλήθεια στο φως.

Όσο συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών και να αγνοούν τον πόνο των συγγενών, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω. Θα στέκεται δίπλα τους, μέχρι τη δικαίωση τους.​

«Εκ του ασφαλούς το αίτημα Σπίρτζη για σύσταση Προανακριτικής»

Απόφαση που ελήφθη εκ του ασφαλούς χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης την κίνηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, να ζητήσει τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του για το δυστύχημα στα Τέμπη καθώς, όπως τόνισε, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες για τον ίδιο.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτημα για το αν ο κ. Καραμανλής θα κάνει το ίδιο με τον κ. Σπίρτζη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «αυτό δεν το γνωρίζω. Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει όταν πήρε αυτή την απόφαση ότι η συγκεκριμένη διαδικασία-λόγω του ότι για τον ίδιο ισχύει η αποσβεστική προθεσμία γιατί η αλλαγή που κάναμε πιάνει από προηγούμενη Βουλή δηλαδή από 2019 και μετά-γνωρίζει ότι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες για τον ίδιο. Άρα το κάνει εκ του ασφαλούς. Είναι επί του πιεστηρίου και δεν ξέρω κάτι άλλο, αλλά έχω απαντήσει ξανά ότι το Σύνταγμα προέβλεπε-κάτι το οποίο δεν άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά επί ΝΔ και δεν πιάνει τον κ. Σπίρτζη-άρα δεν οδηγείται σε ποινική δίωξη ακόμα και αν βγάλει κάποιο συμπέρασμα αυτή η διαδικασίαό-τι αυτό γίνεται από τον κ. Σπίρτζη εκ του ασφαλούς. Για να γνωρίζουμε την πραγματικότητα».

Παράλληλα τόνισε ότι «εκλήθη στην επιτροπή ο κ. Καραμανλής έδωσε απαντήσεις και προσκόμισε τα δικά του στοιχεία, αυτή ήταν η δική του υποχρέωση στην επιτροπή και την εκπλήρωσε».

«Ο πρωθυπουργός θέλει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των Τεμπών»

Παράλληλα, ερωτηθείς για την απουσία του πρωθυπουργού στη συζήτηση στη Βουλή για τα πορίσματα των Τεμπών είπε, ότι ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ και δεν πρόκειται να κρυφτεί ποτέ. «Θέλει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη και να προχωρήσουν οι κινήσεις για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων. Και σε προηγούμενες συζητήσεις πορισμάτων δεν ήταν στη Βουλή γιατί ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας δεν θεωρεί πρέπον να παρεμβαίνει».

«Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία στη Βουλή είναι λογικό να πολιτικοποιηθεί. Είδαμε οκτώ διαφορετικές εκδοχές σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση. Είδαμε κόμμα να μην καταθέτει πόρισμα και να στήνει αφήγημα περί δήθεν συγκάλυψης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί την υπόθεση δεν δίνει δύναμη στην υπόθεση. Η στείρα αντιπαράθεση που δεν προσθέτει τίποτα στην αλήθεια δικαιώνει και τον πρωθυπουργό που δεν παρέστη στη Βουλή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα