ΑΘΗΝΑ
21:50
|
02.05.2024
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το κέντρο επιχειρήσεων αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας με το Ιράκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκτή έγινε από την Βαγδάτη η πρόταση της Άγκυρας για την δημιουργία «κοινού κέντρου επιχειρήσεων» για την καταπολέμηση του -απαγορευμένου στην Τουρκία- Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Υψηλόβαθμοι Τούρκοι και Ιρακινοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, πραγματοποίησαν συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στη Βαγδάτη, για να συζητήσουν ζητήματα ασφαλείας, περιλαμβανομένων ενδεχόμενων μέτρων κατά του PKK, αφού η Τουρκία προειδοποίησε για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

«Το Ιράκ θεωρεί επίσης ότι (το PKK) είναι απειλή για τη χώρα. Προσέγγισαν θετικά την πρότασή μας να ιδρύσουμε ένα κοινό κέντρο επιχειρήσεων και να συνεργασθούμε στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το Reuters, στη διάρκεια της συνάντησης την περασμένη εβδομάδα, οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τις προετοιμασίες για μια προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Βαγδάτη, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, που λήγει τον Απρίλιο.

Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως η Άγκυρα θέλει το κοινό κέντρο επιχειρήσεων να περιληφθεί σε ένα ευρύτερο σύμφωνο στρατηγικής που ο Ερντογάν σκοπεύει να υπογραφεί με το Ιράκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα