ΑΘΗΝΑ
20:41
|
28.04.2024
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως στόχος θα είναι το «καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» με βάση τα δημοσιονομικά μεγέθη και τις «ανάγκες των εργαζομένων».
ΕΣΗΕΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινά άμεσα η διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα δημόσια ΜΜΕ, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της Ένωσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, με στόχο το «καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, αλλά και τις «ανάγκες των εργαζομένων».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, παρουσίασε τις κύριες διεκδικήσεις της ΕΣΗΕΑ, αποφεύγοντας κάθε αναφορά στην ανάγκη διαπραγμάτευσης νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης παρότι η τελευταία συλλογική σύμβαση εργασίας χρονολογείται από το… 2009!

Μεταξύ των αιτημάτων που ανέφερε η Αντωνιάδου είναι :

  • Η διεξαγωγή ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη συνομολόγηση των όρων αμοιβής και των όρων εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
  • Να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του έντυπου Τύπου. Το πρώτο μέτρο αφορά τη στήριξη και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας. Το δεύτερο μέτρο αφορά την κατάργηση του ΦΠΑ στον έντυπο Τύπο.
  • Επίσης, στις διεκδικήσεις της ΕΣΗΕΑ περιλαμβάνονται ζητήματα επιμόρφωσης και ισότητας. Ειδικότερα, προτείνεται να προβλεφθούν για τους δημοσιογράφους που απασχολούνται σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης δράσεις επιμόρφωσης, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.
  • Τέλος, η ΕΣΗΕΑ ζητά την πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, να υπαχθεί ο θάνατός του στην κατηγορία των εγκλημάτων βίας και να εφαρμοστεί ο νόμος 1897/1990 με όλα τα ευεργετήματα προς τα δικαιοδόχα μέλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα