ΑΘΗΝΑ
18:44
|
02.05.2024
Μεγάλες απώλειες καταγράφει το κυβερνών κόμμα στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Προβληματισμός στο Μαξίμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλες απώλειες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει «βουτιά» σχεδόν 4%, υποχωρώντας στο 24,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στο 11,8% (άνοδος 1,4%) και να παγιώνεται στη δεύτερη θέση. Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πλέον βρίσκεται στο 12,8%. Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 10,2%, ενώ άνοδο καταγράφουν το ΚΚΕ (7,9%) και η Ελληνική Λύση (7,6%).

Η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στο 3,4%, η Νίκη στο 2,5%, η Νέα Αριστερά στο 2,3% ενώ στο 1,8% ανιχνεύεται η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει πτώση 5,1 μονάδες, με το ποσοστό της να ανέρχεται στο 31,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 15,1% (άνοδος 1,8%), το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 10,1%, οι Σπαρτιάτες 2%, η Ελληνική Λύση 9,7%, η Νίκη 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%, το ΜέΡΑ 25 1,9%, η Νέα Αριστερά 3% και η Φωνή Λογικής 2,4%.

Η διαχείριση των ερευνών της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να επηρεάζει σημαντικά την κρίση των ψηφοφόρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει πως δεν έχει υπάρξει πρόοδος στην απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών, με τις αρνητικές γνώμες να αυξάνονται όσο πηγαίνουμε αριστερότερα της κεντροδεξιάς (όπου επίσης το ποσοστό είναι 75%) αλλά και σε όσους δηλώνουν «δεξιοί».

«Καταπέλτης» είναι οι απαντήσεις στην ερώτηση πού βαδίζει η χώρα, καθώς το 66% των ερωτηθέντων τονίζω ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση ενώ ακριβώς το ίδιο είναι το ποσοστό (66%) των αρνητικών κρίσεων για την κυβέρνηση που καταγράφει τα χειρότερα νούμερα της πενταετίας της.

Οι θετικές γνώμες για την κυβέρνηση υποχωρούν από το 35% τον Φεβρουάριο σε 30% τον Μάρτιο, όταν τον Νοέμβριο ήταν στο 39%.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει και μια αύξηση των αρνητικών γνωμών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπου το 53 % τοποθετείται αρνητικά και μόλις το 42% τοποθετείται θετικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα