ΑΘΗΝΑ
14:07
|
27.04.2024
Σειρά εκρήξεων συγκλόνισε πολλές περιοχές με αποτέλεσμα διακοπές ηλεκτροδότησης και προβλήματα στην παροχή νερού και τις επικοινωνίες.
Διπλό χτύπημα από ρωσικούς πυραύλους ανέφερε η εταιρεία που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρκαγιά ξέσπασε στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Δνείπερου στην πόλη της Ζαπορίζια, μετά από διπλό πλήγμα με πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε η εταιρεία Ukrhydroenergo.

Η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ανέφερε η εταιρεία που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η μία από τις δύο μονάδες που φιλοξενεί είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό ενώ ζημιές, αναφέρουν ουκρανικά μέσα, σημειώθηκαν και στο παρακείμενο φράγμα, αλλά δεν υπήρχε κίνδυνος διαρροής υδάτων.

Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλουστσένκο, σε ανάρτησή του στο Fcebook, χαρακτήρισε την επίθεση ως «μία από τις μεγαλύτερες» εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού τομέα.

Η Ρωσία εκτόξευσε περισσότερους από 150 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά πόλεων και κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις εναντίον του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ, ενώ για σειρά εκρήξεων που συγκλόνισαν πολλές πόλεις της Ουκρανίας, και συναγερμό αεροπορικής επιδρομής σε όλη τη χώρα κάνουν λόγο ρωσικές πηγές.

Οι πληροφορίες μιλούν για εκρήξεις στον Δνείπερο (πρώην Ντνεπροπετρόβσκ), στο Ιβάνο-Φρανκόφσκ, στο Κίεβο, στο Κριβόι Ρογκ, στο Κροπιβνίτσκι (πρώην Κιρόβογκραντ), στο Σούμι, στο Χάρκοβο, στο Χμελνίτσκι και στην ελεγχόμενη από το Κίεβο πόλη Ζαπορόζια.

Από τις επιθέσεις σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης και παροχής νερού, ενώ προβλήματα αναφέρονται και στην λειτουργία του διαδικτύου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα