ΑΘΗΝΑ
11:41
|
27.04.2024
Υλικές καταστροφές σημειώθηκαν από τον σεισμό στο νησί της Ιάβας που είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ.
Σεισμός στην Ινδονησία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρός και αβαθής υποθαλάσσιος σεισμός ταρακούνησε σήμερα (22/3), την ανατολική πλευρά του κύριου νησιού της Ιάβας της Ινδονησίας, προκαλώντας κάποιες ζημιές, αλλά δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε, ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 και σημειώθηκε σε βάθος 8,5 χιλιομέτρων (5,2 μίλια) βόρεια του Πακιράν στην επαρχία Ανατολικής Ιάβας.

Δύο άλλοι σεισμοί μικρότερου μεγέθους έπληξαν την ίδια περιοχή νωρίτερα την Παρασκευή και έγιναν επίσης αισθητοί στη Σουραμπάγια, την πλησιέστερη πόλη, ενώ κτίρια στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα, ταλαντεύτηκαν για αρκετά δευτερόλεπτα μετά τον τρίτο σεισμό. Οι αρχές δήλωσαν ότι ένα σπίτι και το δημαρχείο του χωριού κατέρρευσαν στην περιοχή Τουμπάν.

Η Υπηρεσία Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας δήλωσε, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι, αλλά προειδοποίησε για πιθανούς μετασεισμούς.

Η Ινδονησία, ένα σεισμικά ενεργό αρχιπέλαγος 270 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι επιρρεπές σε σεισμικές αναταραχές λόγω της θέσης του σε μεγάλα γεωλογικά ρήγματα γνωστά ως «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού.

Ένας σεισμός 5,6 Ρίχτερ πέρυσι σκότωσε περίπου 600 στην πόλη Κιαντζούρ της Δυτικής Ιάβας. Ήταν ο πιο θανατηφόρος στην Ινδονησία από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2018 στο Σουλαουέζι που σκότωσαν περισσότερους από 4.300 ανθρώπους. Το 2004, ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός στον Ινδικό Ωκεανό προκάλεσε τσουνάμι που σκότωσε περισσότερους από 230.000 ανθρώπους σε δώδεκα χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα