ΑΘΗΝΑ
12:01
|
21.07.2026
«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφορικά με μια συμφωνία ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών.

Από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμιά συμφωνία με την Ουκρανία και πως δεν ήταν δυνατό να μεταβεί στην Οδησσό και να προχωρήσει σε «εν κρυπτώ» συμφωνίες. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» πρόσθεσε. Τόνισε, πάντως, πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά τη δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται».

Σημειώνεται πως ο Ζελένσκι, σε χθεσινή ανάρτησή του, επεσήμανε πως συμφώνησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό «να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα