ΑΘΗΝΑ
12:47
|
04.05.2024
Ο πόλεμος, που έκλεισε αυτό το μήνα 13 χρόνια, έχει βυθίσει στη φτώχεια το 90% του συριακού πληθυσμού (περίπου 22 εκατομμυρίων ατόμων)
Συρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων 4,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή υποστήριξης περίπου 10 εκατομμυρίων Σύρων πολιτών έκανε σήμερα περιφερειακό στέλεχος  του «Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ» στη Συρία, Άνταμ Αντμπτελμουλά, κατά την 13η επέτειο από την έναρξη του πολέμου στη χώρα που προκάλεσε το θάνατο περίπου μισό εκατομμυρίου ανθρώπων και τον εκτοπισμό ή την προσφυγιά εκατομμυρίων άλλων.

Ο Σουδανός διπλωμάτης εξήγησε πως περίπου 16,7 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι περισσότεροι σε σχέση με πέρσι, χρονιά που σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός  της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε Συρία (και Τουρκία) σκοτώνοντας πάνω από 6.000 Σύρους.

Ο Άνταμ Αμπντελμουλά

Ο Άνταμ Αμπντελμουλά υπενθύμισε πως ο πόλεμος έχει βυθίσει στη φτώχεια το 90% του συριακού πληθυσμού (περίπου 22 εκατομμυρίων ατόμων)  και πως μετά τον τερματισμό του επισιτιστικού προγράμματος του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ στη Συρία τον Ιανουάριο, εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτεθειμένοι στην πείνα.

«Η συριακή κρίση παραμένει μία από τις πιο φονικές για τους αμάχους σε όλο τον κόσμο. Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται σαν μάστιγα σε ορισμένες περιοχές της Συρίας και πρόσφατα καταγράφηκε αύξηση ιδιαίτερα στο βορρά» είπε ο Αμπντελμουλά εκτιμώντας πως ο πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έδωσε την απαραίτητη κάλυψη για περισσότερη στρατιωτική δραστηριότητα σε περιοχές της Συρίας.

Ο ίδιος σημείωσε τις μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις που εκδηλώνονται ταυτόχρονα και σε άλλες περιοχές του κόσμου όπως εκείνες στη Γάζα, στο Αφγανιστάν και την Αϊτή, παρατηρώντας πως η λίστα «συνεχίζει να μεγαλώνει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα