ΑΘΗΝΑ
23:41
|
02.05.2024
Τα πανάκριβα ενοίκια και οι προτάσεις του 35χρονου κομμουνιστή υποψήφιου Κάι Μίχαελ Ντανκλ φαίνεται να πείθουν πολλούς ψηφοφόρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτή την Κυριακή, 24 Μαρτίου, στην Αυστρία γίνεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών. Μην εκπλαγείτε ωστόσο εάν μάθετε πως στο Σάλτσμπουργκ προτίμησαν να βγάλουν δήμαρχο τον 35χρονο κομμουνιστή, Κάι Μίχαελ Ντανκλ (Kay-Michael Dankl) που ήρθε σχεδόν ισόπαλος στον πρώτο γύρο που διεξήχθη στις 10 Μαρτίου με τον Σοσιαλδημοκράτη Μπέρχαρντ Αούινγκερ.

Γιατί όμως οι περισσότεροι ψηφοφόροι στο Σάλτσμπουργκ είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν «δαγκωτό» τον Κάι Μίχαελ Ντάνκλ;

Όχι μόνο γιατί ο νεαρός υποψήφιος δήμαρχος έχει καλή γνώση των ζητημάτων του δήμου αλλά και επειδή ο ίδιος και το κόμμα του (KPO Plus) εστίασαν σε ένα μείζον ζήτημα που έχει πλέον γίνει πολύ επίκαιρο για όλα σχεδόν τα τμήματα του πληθυσμού: Στην πολιτική των ενοικίων και της στέγασης γενικότερα.

«Το βασικό μας θέμα, η στέγαση σε φυσιολογικές τιμές, δεν είναι ένα θέμα μόνο για ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος, αλλά έχει μάλλον μετατραπεί σε ζήτημα για μια ευρεία πλειονότητα ανθρώπων που ζουν από την εργασία τους και δεν είναι εισοδηματίες» λέει σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματός του ο κομμουνιστής υποψήφιος Κάι-Μίχαελ Ντανκλ.

Αν κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή, όπου θα αναμετρηθεί με τον σοσιαλδημοκράτη αντιδήμαρχο Μπέρνχαρντ Αουίνγκερ, το Σάλτσμπουργκ θα ακολουθήσει το παράδειγμα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστρίας και θα αποκτήσει κομμουνιστή δήμαρχο.

«Πολλοί άνθρωποι που έχουν ζήσει στην πόλη επιστρέφουν στην επαρχία ή κάπου αλλού επειδή τα ενοίκια είναι υπερβολικά υψηλά» εξηγεί η 26χρονη Μισέλ, κοινωνική λειτουργός.

Το ότι το κόμμα του Ντανκλ, το KPO Plus, σχεδόν κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών δείχνει ότι οι ψήφοι διαμαρτυρίας δεν είναι απαραίτητο να είναι προνόμιο για το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο, αλλά ήρθε πέμπτο στο Σάλτσμπουργκ.

«Πράγματι, αυτές οι εκλογές βασίζονται στην προσωπικότητα» εξηγεί η πολιτική αναλύτρια Κάτριν Στάινερ-Χέμερλε του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Καρινθίας.

Ο Ντανκλ, ιστορικός και πρώην αρχηγός της νεολαίας των Πρασίνων, αύξησε το μερίδιο της ψήφου του κόμματός του αυτό τον μήνα σε 23,1% από 3,7% που ήταν το 2019. Μέρος της επιτυχίας του οφείλεται στην προσωπική γοητεία του καθώς είναι ένας επιδέξιος, ήρεμος ομιλητής, μελετηρός τύπος που χαμογελάει εύκολα.

«Εχει πράγματι επικοινωνιακό χάρισμα. Με την γοητευτική προσωπικότητα αυτή, μπορεί να μαλακώνει τις άκαμπτες πτυχές του κόμματός του» δήλωσε κάπως δηκτικά ο πολιτικός αναλυτής Τόμας Χόφερ.

Ο 35χρονος πολιτικός που εργάζεται ως υπάλληλος μουσείου, έχει επίσης κερδίσει μερίδα του πληθυσμού κρατώντας καθαρά 2.300 ευρώ του μηνιαίου μισθού του και δωρίζοντας τα υπόλοιπα χρήματα στους δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Ο Ντανκλ ευελπιστεί η αφοσίωσή του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ψηφοφόρων να επικρατήσει έναντι των εκκλήσεων των αντιπάλων του να μην ψηφίσουν οι δημότες κομμουνιστή υποψήφιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα