ΑΘΗΝΑ
18:36
|
27.04.2024
Για τον κίνδυνο μιας «σπείρας βίας που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί», κάνει λόγο το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών.
Παλαιστίνιοι περνούν ισραηλινό σημείο ελέγχου στη Βηθλεέμ καθώς κατευθύνονται προς την Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούν στο τέμενος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλος αριθμός Ισραηλινών στρατιωτών αναπτύχθηκε σε όλη την Κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ για να περιορίσει την πρόσβαση των μουσουλμάνων πιστών στο τέμενος Αλ Άκσα, καθώς διανύουμε την δεύτερη Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, αναφέρουν τοπικές πηγές.

Πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των Παρασκευών, θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ιερουσαλήμ σε προσκυνητές που διαθέτουν άδεια, ενώ ο στρατός ανέφερε πως αυτό θα αφορά μόνο σε άνδρες άνω των 55 ετών, γυναίκες άνω των 50 ετών και παιδιά κάτω των 10 ετών.

Χθες, Πέμπτη, σε μια σύντομη δήλωση, το Τμήμα Ισλαμικών Κληροδοτημάτων στην Ιερουσαλήμ ανέφερε ότι σχεδόν 50.000 πιστοί παρακολούθησαν τις προσευχές στο τέμενος Αλ Άκσα, πριν από τη δεύτερη Παρασκευή του Ραμαζανιού.

Ωστόσο, τοπικές πηγές αναφέρουν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες και αστυνομικοί εμποδίζουν σήμερα τους μουσουλμάνους να τελέσουν την εβδομαδιαία προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος που αποτελεί τον τρίτο ιερότερο τόπο στον κόσμο για τους μουσουλμάνους.

Από την πλευρά του, το παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η παρεμπόδιση των Παλαιστινίων από το να προσεύχονται στο τέμενος Αλ Άκσα αποτελεί έγκλημα και παραβίαση της δέσμευσης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να παραχωρήσει πρόσβαση στο συγκρότημα κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού.

Το υπουργείο καταδίκασε την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού Ισραηλινών στρατιωτών καθώς και τα φυσικά εμπόδια που εμποδίζουν την πρόσβαση στους Παλαιστίνιους, λέγοντας ότι αυτό κινδυνεύει να οδηγήσει την κατάσταση σε «μια σπείρα βίας που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα