ΑΘΗΝΑ
14:33
|
03.05.2024
Τουλάχιστον 32.142 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 74.412 τραυματιστεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 72 Παλαιστίνιοι και 144 τραυματίστηκαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 32.142 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 74.412 τραυματιστεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, από την 7η Οκτωβρίου, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 72 Παλαιστίνιοι και 144 τραυματίστηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε σήμερα λόγο για εννέα νεκρούς από ισραηλινά πυρά εναντίον ενός πλήθους που περίμενε για τη διανομή βοήθειας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Σε ένα δελτίο τύπου, το υπουργείο αναφέρει «τουλάχιστον εννέα μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες από πυρά αρμάτων μάχης και οβίδες του ισραηλινού στρατού κατοχής», τη στιγμή που «περίμεναν φορτηγά με βοήθεια στον κυκλικό κόμβο του Κουβέιτ».

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο ισραηλινός στρατός απάντησε πως επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες.

«Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Al Ahli-Baptist», δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, ένας εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας στη Γάζα, περιγράφοντας «πολύ σοβαρά τραύματα, ορισμένα τραύματα από έκρηξη οβίδας».

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε νέες ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 136 από τις 7 Οκτωβρίου 2023, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Μια δήλωση του γραφείου μέσων ενημέρωσης ταυτοποίησε τους δολοφονημένους δημοσιογράφους ως Μουχάμαντ Αλ-Ρίφι, Αμπντούλ Ραχμάν Σαΐμα και Μαχμούντ Ιμάντ Ίσα.

Σε προηγούμενη δήλωση, το γραφείο ανέφερε ότι «το Ισραήλ σκότωσε σκόπιμα δημοσιογράφους στη Γάζα για να φιμώσει τη φωνή των Παλαιστινίων, να κρύψει τα γεγονότα και να αποτρέψει την πρόσβαση πληροφοριών στο περιφερειακό και διεθνές κοινό».

Ο ισραηλινός πόλεμος έχει ωθήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της επικράτειας σε εσωτερικό εκτοπισμό, ενώ μεγάλο μέρος της υποδομής του θύλακα έχει καταστραφεί ή καταστραφεί.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, το οποίο, με μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο, διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις γενοκτονικές πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα