ΑΘΗΝΑ
08:24
|
01.05.2024
Ένα σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα και πήρε φωτιά, 23 ναυτικά μίλια δυτικά της Mukha της Υεμένης.
«Το σκάφος και το πλήρωμα αναφέρθηκαν ασφαλή», πρόσθεσε το UKMTO σε συμβουλευτικό σημείωμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα και πήρε φωτιά, 23 ναυτικά μίλια δυτικά της Mukha της Υεμένης, ανακοίνωσε το Σάββατο η υπηρεσία Maritime Trade Operations (UKMTO) του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέροντας την τελευταία τέτοια επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, μεταδίδει το Reuters.

«Η πυρκαγιά που προέκυψε κατασβέστηκε επιτυχώς από το πλήρωμα. Το σκάφος και το πλήρωμα αναφέρθηκαν ασφαλή. Το σκάφος συνεχίζει προς το επόμενο λιμάνι», πρόσθεσε το UKMTO σε συμβουλευτικό σημείωμα.

Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όνομα ή την προέλευση του σκάφους.
Μήνες επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα από τους μαχητές Χούθι της Υεμένης μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία, αναγκάζοντας τις εταιρείες να αλλάξουν δρομολόγιο σε μακρύτερα και ακριβότερα ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική και ενέπνευσαν φόβους ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να εξαπλωθεί για να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Οι Χούθι λένε ότι οι επιθέσεις τους είναι σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και δεν θα σταματήσουν έως ότου το Ισραήλ τερματίσει τον πόλεμο και αποσυρθεί από τον θύλακα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν εξαπολύσει επιδρομές σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη και επαναπροσδιορίζουν την πολιτοφυλακή ως τρομοκρατική ομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα