ΑΘΗΝΑ
09:13
|
05.07.2026
Η Χαμάς δεν έχει λάβει νέες πρωτοβουλίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Παλαιστίνιοι στη Ράφα περνούν δίπλα από τα ερείπια ενός σπιτιού που καταστράφηκε από ισραηλινά χτυπήματα, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χαμάς δεν έχει λάβει νέες πρωτοβουλίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya, επικαλούμενο πηγή της Χαμάς.

«Καμία νέα αμερικανική πρωτοβουλία δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Χαμάς, όταν το κίνημα παρουσίασε το όραμά του για μια πιθανή συμφωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν ότι ήταν σύμφωνη με τις αρχές της συμφωνίας του Παρισιού, ενώ η διαπραγματευτική θέση του Ισραήλ «δεν περιλάμβανε διατάξεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τον παλαιστινιακό θύλακα».

«Το Ισραήλ επιδιώκει να παρατείνει τη διαπραγματευτική διαδικασία και ως εκ τούτου, δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τώρα», είπε ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Η πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα φιλοξενεί συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, οι οποίες επαναλήφθηκαν στις 18 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ Αλ-Ανσάρι, αν και οι συνομιλίες δεν αποδίδουν σημαντικές λύσεις, οι συμμετέχοντες βλέπουν τις προοπτικές τους με συγκρατημένη αισιοδοξία.

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε την Κυριακή ότι ο διευθυντής της Μοσάντ του Ισραήλ Ντέιβιντ Μπαρνέα και ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Ουίλιαμ Μπερνς είχαν εγκαταλείψει τη Ντόχα μετά από έναν ακόμη γύρο διαβουλεύσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα