ΑΘΗΝΑ
15:56
|
28.04.2024
Τουλάχιστον 84 ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες.
Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 84 ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στον πολιορκημένο θύλακα, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας της περιοχής, μεταδίδει το Anadolu.

«Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις διέπραξαν οκτώ σφαγές κατά οικογενειών στη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας 84 μάρτυρες και 106 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από ερείπια και στους δρόμους καθώς οι διασώστες δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν», πρόσθεσε.

Ο αριθμός των θυμάτων από τις 7 Οκτωβρίου 2023 έχει φτάσει πλέον τους 32.226 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 74.518 τραυματίστηκαν.

Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας μετά τη διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς, στην οποία το Τελ Αβίβ λέει ότι σκότωσε σχεδόν 1.200 ανθρώπους.

Επιπλέον, ο πόλεμος έχει ωθήσει το 85% του πληθυσμού της επικράτειας σε εσωτερικό εκτοπισμό, κατέστρεψε τις περισσότερες υποδομές του θύλακα και δημιούργησε συνθήκες για λιμό καθώς οι παραδόσεις βοήθειας παραμένουν θλιβερά ανεπαρκείς.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, το οποίο, με μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο, διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις γενοκτονικές πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα