ΑΘΗΝΑ
06:08
|
28.04.2024
Σαρώνει η βία των συμμοριών καθώς η χώρα κλείνει τρεις μήνες υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
Η 27χρονη Μπριγκίτ Γκαρσία και ένας συνεργάτης της εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο σε παραλιακή τοποθεσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς ο Ισημερινός κλείνει τρεις μήνες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για την καταστολή της αυξανόμενης βίας των συμμοριών, δολοφονημένη εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου η 27χρονη δήμαρχος της πόλης Σαν Βισέντε.

Η νεότερη σε ηλικία δήμαρχος της χώρας, που είχε εκλεγεί πέρσι, εντοπίστηκε από την αστυνομία νεκρή με τραύματα από δεκάδες σφαίρες, μέσα σε νοικιασμένο αυτοκίνητο σε παραλιακή τοποθεσία, μαζί με τον  διευθυντή επικοινωνίας του δήμου Χάιρο Λορ.

«Είμαι συντετριμμένος» έγραψε ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα σε ανάρτησή του στο X για τη δολοφονία της Μπριγκίτ Γκαρσία, η οποία προερχόταν από τους κόλπους του κινήματός του.

Η Λουίσα Γκονσάλες, η οποία ήταν υποψήφια του κινήματος Επανάσταση των Πολιτών (RC) στις περυσινές προεδρικές εκλογές, σχολίασε ότι «κανείς δεν είναι ασφαλής στον Ισημερινό».

Δολοφονικό κύμα βίας

Τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κήρυξε τη χώρα σε «κατάσταση πολέμου» κατά των συμμοριών μετά από ένα κύμα βίας που ακολούθησε την απόδραση από τη φυλακή του αρχηγού της συμμορίας Los Choneros, Χοσέ Αδόλφο Μασίας ή «Φίτο».

Έκτοτε, ο στρατός έχει αναπτυχθεί στους δρόμους και έχει πάρει τον έλεγχο των φυλακών της χώρας, όπου μια σειρά από συμπλοκές συμμοριών τα τελευταία χρόνια έχουν αφήσει πίσω τους 460 νεκρούς.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σχεδιάσει περίπου 165.000 επιχειρήσεις, έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 12.000 συλλήψεις, έχουν σκοτώσει 15 άτομα που θεωρούνται «τρομοκράτες» και έχουν κατασχέσει περίπου 65 τόνους ναρκωτικών από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, αρκετά βίαια επεισόδια αναφέρθηκαν το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένης της ενέδρας εναντίον περιπόλου του στρατού στα σύνορα με την Κολομβία, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα