ΑΘΗΝΑ
16:36
|
27.04.2024
Η δήλωση των ΗΠΑ σχετικά με την άρνηση να βοηθήσουν τη Ρωσία μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση είναι ανήθικη, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την άρνηση να βοηθήσουν τη Ρωσία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus είναι ανήθικη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram, μεταδίδει το TASS.

Νωρίτερα, ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για τις στρατηγικές επικοινωνίες, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα συνεργαστούν με τη Ρωσία στον τομέα της ασφάλειας.

«Η προκλητικά ανήθικη συμπεριφορά έχει γίνει μια νέα κανονικότητα στις φιλελεύθερες δημοκρατίες», είπε η Ζαχάροβα.

Το βράδυ της 22ας Μαρτίου, μια τρομοκρατική επίθεση είχε στόχο τον μουσικό χώρο Crocus City Hall στο Krasnogorsk, στην περιοχή της Μόσχας, λίγο πάνω από τα όρια της πόλης της Μόσχας. Σύμφωνα με τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, ο σημερινός αριθμός των νεκρών είναι 137, αλλά ενδέχεται να αυξηθεί. Το υπουργείο Υγείας της Περιφέρειας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι 182 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Έντεκα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ενόπλων που συνελήφθησαν στην περιοχή Bryansk, νοτιοδυτικά της Μόσχας, καθώς προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο περνώντας τα κοντινά ουκρανικά σύνορα.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ότι, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η ουκρανική πλευρά ετοίμασε «ένα παράθυρο» στα σύνορα ειδικά για να περάσουν οι τρομοκράτες χωρίς να εντοπιστούν. Υποσχέθηκε να εντοπίσει και να τιμωρήσει όλους όσους ήταν πίσω από την επίθεση στο Δημαρχείο Crocus και κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα