ΑΘΗΝΑ
13:27
|
27.04.2024
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου τους ζητά να ασκούν το δικαίωμα έκφρασης με ιδιαίτερη προσοχή, με σύνεση, μετριοπάθεια και διακριτικότητα.
Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα πρότεινε με επιστολή της προς τους δικαστικούς της χώρας να εκτίθενται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  αναλαμβάνοντας «τη στοιχειώδη υποχρέωση να λειτουργούν και να εκφράζονται, δημόσια, με αυτοσυγκράτηση».

Επισημαίνοντας πως ζούμε στην εποχή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα αναφέρει πως η επικοινωνία αυτού του είδους συνεπάγεται όχι μόνο «ευρύτατη και ταχύτατη δημοσιότητα» αλλά και «τη μονιμότητα υπό την έννοια ότι, ακόμη και αν έχει μεσολαβήσει διαγραφή ανάρτησης, σχολίου, φωτογραφίας κλ.π. ή ακόμη και αν αφορούν σε ιδιωτικό «προφίλ», δεν υπάρχει οποιαδήποτε εγγύηση ότι δεν έχουν ήδη αντιγραφεί, επεξεργαστεί και διαμοιραστεί από εξουσιοδοτημένους ή μη τρίτους, χωρίς τη συναίνεση του χρήστη».

Άρειος Πάγος


Τους ζητά να δείξουν μεγάλη προσοχή αναφέροντας στην επιστολή της:

«Είναι αυτονόητο, όμως, ότι, από την είσοδό τους στο δικαστικό σώμα, αναλαμβάνουν τη στοιχειώδη υποχρέωση να λειτουργούν και να εκφράζονται, δημόσια, με αυτοσυγκράτηση. Οφείλουν, δηλαδή, να ασκούν το δικαίωμα έκφρασης με ιδιαίτερη προσοχή, με σύνεση, μετριοπάθεια και διακριτικότητα και με τη συμπεριφορά τους να περιφρουρούν το ηθικό ανάστημα, την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα και την αμεροληψία τους, ώστε να μη προκαλούν δυσμενείς ή ακόμη και αλγεινές εντυπώσεις και να θίγουν το κύρος της Δικαιοσύνης».

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου καταλήγει αναφέροντας οι αναρτήσεις σχολίων, φωτογραφιών, βίντεο και λοιπών άλλων από δικαστικούς και εισαγγελείς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εφόσον «εκφεύγουν των ορίων αυτών, συνιστούν αυτονοήτως συμπεριφορά πειθαρχικώς ελεγκτέα, κατ’ άρθρο 109 παρ. 2 περ. δ’ του ν. 4938/2022, με τις εντεύθεν δυσμενείς γι’ αυτούς συνέπειες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα