ΑΘΗΝΑ
08:12
|
25.06.2026
Το διεθνές κύκλωμα υποσχόμενο «επενδύσεις με υψηλή απόδοση» παρείχε παραποιημένα έγγραφα αποσπώντας χρηματικά ποσά που κατέληξαν στη...Γκάνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης στη Βόρεια Ελλάδα, που αποσπούσε χρηματικά ποσά μέσω διαδικτύου με διασυνδέσεις σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Λουξεμβούργο, σε συνεργασία των ελληνικών διωκτικών αρχών και της Europol.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ,  το δίκτυο των απατεώνων είχε χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος.

Ειδικότερα, οι διωκτικές αρχές αξιοποιώντας πληροφόρηση μέσω του δικτύου EUROPOL, διενέργησαν έρευνα σε κάτοικο της Βορείου Ελλάδας, για εμπλοκή σε διεθνές κύκλωμα απάτης μέσω διαδικτύου με διασυνδέσεις σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Λουξεμβούργο.

Το διεθνές κύκλωμα υποσχόμενο «επενδύσεις με υψηλή απόδοση» παρείχε παραποιημένα έγγραφα αποσπώντας χρηματικά ποσά, τα οποία κατόπιν άρσης τραπεζικού απορρήτου, διαπιστώθηκε ότι κατέληξαν σε τρίτες χώρες.

Με τον τρόπο αυτό αποσπάστηκαν συνολικά ποσά άνω των 500.000,00 ευρώ σε τελικούς αποδέκτες στη Γκάνα.

Η εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων από Εγκληματικές Δραστηριότητες & Αμοιβαίας Συνδρομής της ΓΔ ΣΔΟΕ προς περαιτέρω αξιοποίηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σήμερα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2026

Θεσσαλονίκη: «Δώσε Ελπίδα-Γίνε Δότης Μυελού των Οστών»

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και μελτέμια-Πού θα βρέξει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα