ΑΘΗΝΑ
08:30
|
27.04.2024
Το τουρνουά ξεκινά στις 14 Ιουνίου και πρόκειται να προσελκύσει 2,7 εκατομμύρια φιλάθλους στα γήπεδα και έως και 12 εκατομμύρια σε εκδηλώσεις δημόσιας προβολής.
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Γερμανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία θα εισαγάγει προσωρινούς ελέγχους στα σύνορα ως μέρος της ενισχυμένης ασφάλειας γύρω από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2024 που φιλοξενεί, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Το τουρνουά ξεκινά στις 14 Ιουνίου και πρόκειται να προσελκύσει 2,7 εκατομμύρια φιλάθλους στα γήπεδα και έως και 12 εκατομμύρια σε εκδηλώσεις δημόσιας προβολής.

«Για τους Ευρωπαίους, συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις των αρχών ασφαλείας ακόμη πιο έντονα και προετοιμαζόμαστε για πιθανές απειλές», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, θα διεξάγουμε προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους σε όλα τα γερμανικά σύνορα για να αποτρέψουμε την είσοδο δυνητικά βίαιων παραγόντων», είπε.

Τα μέτρα έρχονται μετά τη δολοφονική ένοπλη επίθεση σε συναυλία στη Μόσχα, κατά την οποία τουλάχιστον 139 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 180 τραυματίστηκαν. Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συνδέσει την επίθεση με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και η Γαλλία είπε ότι ανέβασε την προειδοποίηση τρομοκρατικής συναγερμού στο υψηλότερο επίπεδο μετά την επίθεση.

Η Γερμανία κάνει ήδη προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά της με την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστρία και την Ελβετία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση των συμμοριών λαθρεμπορίας μεταναστών.

Αυτά θα μπορούσαν να παραταθούν, αλλά δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη συγκεκριμένα μέτρα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τη Δευτέρα όταν ρωτήθηκε για την ασφάλεια γύρω από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα