ΑΘΗΝΑ
07:04
|
28.04.2024
Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του έτους που οι αγρότες φτάνουν με τα τρακτέρ στην ευρωπαϊκή πόλη των Βρυξελλών.
Από την πρόσφατη διαδήλωση των αγροτών στις Βρυξέλλες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες διαμαρτυρία σχεδιάζουν για σήμερα Τρίτη οι αγρότες στις Βρυξέλλες. Εκτιμάται, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ότι περίπου 300 τρακτέρ θα φτάσουν στην πλατεία Σουμάν και στους δρόμους γύρω από το κτίριο του Συμβουλίου όπου θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας

Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του έτους που οι αγρότες φτάνουν με τα τρακτέρ στην ευρωπαϊκή πόλη των Βρυξελλών.

Η διεθνής οργάνωση αγροτών Via Campesina επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα τη διαδήλωση για την Τρίτη και οι βελγικές αγροτικές ομοσπονδίες FJA, FWA και FUGEA επιβεβαίωσαν γρήγορα ότι θα συμμετάσχουν επίσης.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας (από τις 06:00), η Rue de la Loi (μεταξύ Σιυμάν και R20 Small Ring Road), η σήραγγα Ρεγιέρ που προέρχεται από τον αυτοκινητόδρομο Ε40 προς το κέντρο και η σήραγγα Cinquantenaire προς το Arts-Loi θα είναι κλειστές», ανακοίνωσε η αστυνομία σε δελτίο τύπου.

Την 1η Φεβρουαρίου πάνω από 1000 τρακτέρ είχαν κατακλύσει τους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας, ενώ είχαν σημειωθεί επεισόδια έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι αγρότες επέστρεψαν στις 26 Φεβρουαρίου, όταν κατάφεραν να προσεγγίσουν ακριβώς έξω από το κτίριο των συνεδριάσεων των υπουργών Γεωργίας, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, καίγοντας λάστιχα και πετώντας σανό τους δρόμους.

Σήμερα ορισμένες ομάδες κάνουν λόγο για «συμβολική διαμαρτυρία» έτσι ώστε να υπάρξει επιπλέον μέριμνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα