ΑΘΗΝΑ
03:59
|
02.05.2024
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση σε κινεζικά συμφέροντα στο Πακιστάν μέσα σε μια εβδομάδα.
Ο δράστης έπεσε με το αυτοκίνητό του που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε Κινέζους μηχανικούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε Κινέζοι υπήκοοι και ο Πακιστανός οδηγός τους σκοτώθηκαν σε έκρηξη όταν βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε στην αυτοκινητοπομπή τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους της αστυνομίας.

Ο δράστης έπεσε με το αυτοκίνητό του που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά στο κομβόι των αυτοκινήτων που μετέφερε Κινέζους μηχανικούς από το Ισλαμαμπάντ προς τον καταυλισμό τους στο Ντασού στα βορειοδυτικά της χώρας όπου εδώ και χρόνια βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road του Πεκίνου.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση σε κινεζικά συμφέροντα στο Πακιστάν μέσα σε μια εβδομάδα. Οι δύο πρώτες επιθέσεις έπληξαν μια αεροπορική βάση και ένα στρατηγικό λιμάνι στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουχιστάν, όπου η Κίνα επενδύει δισεκατομμύρια σε έργα υποδομής.

Το Ντασού είναι η τοποθεσία ενός μεγάλου φράγματος και η περιοχή έχει δεχθεί επίθεση και πριν τρία χρόνια όταν έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε Κινέζους μηχανικούς και εργάτες σε τοπικό εργοτάξιο, είχε σκοτώσει 13 άτομα, μεταξύ των οποίων εννέα Κινέζους πολίτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα