ΑΘΗΝΑ
22:56
|
27.04.2024
Έως και 20 εργαζόμενοι φέρονται να έχουν πέσει στον ποταμό σύμφωνα με την πυροσβεστική.
Η στιγμή που καταρρέει η γέφυρα Key Bridge στη Βαλτιμόρη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέρος της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σ’ αυτή σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της. Οχήματα έχουν πέσει στο νερό, όπως φαίνεται από βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης, ενώ η αστυνομία της πόλης είπε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι να έχουν πέσει και αυτοί “πιθανώς” στο νερό.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στο σημείο. Ο Τζόνι Ολζέβσκι, στέλεχος της κομητείας της Βαλτιμόρης, δήλωσε ότι παραμένει σε επαφή με τον αρχηγό της πυροσβεστικής και τον διευθυντή επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης.

«Παρακαλώ προσευχηθείτε για όσους έχουν επηρεαστεί από την πτώση της γέφυρας», είπε.

Πάνω από 20 άτομα οι αγνοούμενοι σύμφωνα με πηγές

Έως και 20 εργαζόμενοι φέρονται να έχουν πέσει στον ποταμό Πατάσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας “Francis Scott Key” στη Βαλτιμόρη, αφού ένα φορτηγό πλοίο (με σημαία Σιγκαπούρης) προσέκρουσε πάνω της.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής της πόλης, με τους αρχικούς φόβους για άτομα στο νερό μετά το συμβάν να επιβεβαιώνονται. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει ενημέρωση για θύματα.

Νωρίτερα, οι αρχές έκαναν λόγο για 7 άτομαωστόσο ο αριθμός αυτός πλέον εμφανίζεται μεγαλύτερος, αφού στο νερό έχουν πέσει και αρκετά οχήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, «πρόκειται για ένα περιστατικό μαζικών ατυχημάτων και αναζητούμε άτομα στο ποτάμι», ενώ η κατάσταση «είναι πιθανό να αλλάξει τις επόμενες ώρες καθώς προκύπτουν όλο και περισσότερες λεπτομέρειες».

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο κυβερνήτης Γουές Μουρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μέριλαντ μετά την κατάρρευση της γέφυρας Φράνσις Σκοτ ​​Κι. Ο Μουρ τονίζει: «Εργαζόμαστε με μια διυπηρεσιακή ομάδα για να αναπτύξουμε γρήγορα ομοσπονδιακούς πόρους από την κυβέρνηση Μπάιντεν».

Ευχαριστεί τους «θαρραλέους άνδρες και γυναίκες που καταβάλλουν προσπάθειες για τη διάσωση των ατόμων και προσεύχονται για την ασφάλεια όλων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα