ΑΘΗΝΑ
08:20
|
27.04.2024
«Από τις 4μ.μ. συγκεντρωνόμαστε στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (πλ. Κοτζιά) και θα κάτσουμε εκεί σήμερα για όσο χρειαστεί, βάζοντας φραγμό στα σχέδιά τους».
Ανοιχτή Συνέλευση "Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση καλεί η Ανοιχτή Συνέλευση “Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων” σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου έξω από το δημαρχείο στις 16:00 μ.μ. με αφορμή τη συνεδρίαση τους δημοτικού συμβουλίου που μεταξύ άλλων θεμάτων, θα συζητηθούν η ανάπλαση του λόφου Στρέφη, η διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και λ. Αλεξάνδρας και η πλατεία Εξαρχείων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, 16.00


Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο συζητά 80 θέματα! Ο λόφος Στρέφη, η διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και λ. Αλεξάνδρας, η πλατεία Εξαρχείων είναι τρία από αυτά.
Με αφορμή το θέμα ανάκλησης αδειών των μαγαζιών για τραπεζοκαθίσματα, η δημοτική αρχή δίνει το πράσινο φως για την επέκταση του εργοταξίου στον ελάχιστο εναπομείναντα χώρο.
 Οι λαμαρίνες θα φτάσουν μια ανάσα από τις πόρτες των πολυκατοικιών, χωρίς καν να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού.
Οι λαμαρίνες θα καλύψουν ακόμα και μέρος του οδοστρώματος σε Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη χωρίς να υπάρχουν καν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μελέτες στατικότητας των κτιρίων, αντιθορυβικής προστασίας κ.λπ. δεν προβλέπονται.

Το μόνο που προβλέπεται είναι ένα απίστευτο πείσμα για την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων, για εκτοπισμό των τωρινών κατοίκων, για πλήρη αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής και παράδοσής της σε κτηματομεσιτικές μεγαλοεταιρίες και στο τουριστικό κεφάλαιο.
Αυτό το έργο μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με καταστολή και η δημοτική αρχή σήμερα αποφασίζει, όπως έκανε και η προηγούμενη, να συγκρουστεί με τον κόσμο των Εξαρχείων, βάζοντας μπροστά για άλλη μια φορά την αστυνομία να χτυπά τον κόσμο που τόσα χρόνια διεκδικεί τη μοναδική πλατεία της γειτονιάς του, την ιστορία και την ύπαρξή του στη γειτονιά.

Και αυτός ο κόσμος, ΕΜΕΙΣ, θα είμαστε και στο δημοτικό συμβούλιο και στη γειτονιά μας να μας υπερασπιστούμε.

Από τις 4μ.μ. συγκεντρωνόμαστε στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (πλ. Κοτζιά) και θα κάτσουμε εκεί σήμερα για όσο χρειαστεί, βάζοντας φραγμό στα σχέδιά τους.

Και, όπως κάθε μέρα, περιφρουρούμε την πλατεία μας!

ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση “Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα