ΑΘΗΝΑ
01:21
|
05.05.2024
Το Politico.eu αποκάλυψε πως το περασμένο καλοκαίρι έκαναν «φτερά» φάκελοι με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αξιωματούχων της Europol.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντυποι φάκελοι με «εξαιρετικά ευαίσθητα» αρχεία προσωπικών και άλλων δεδομένων σημαντικών αστυνομικών αξιωματούχων  εξαφανίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι από τα αρχεία της Europol στη Χάγη αποκαλύπτει σημερινό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας Politico, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στην υπηρεσία της Υπηρεσίας Πληροφοριών σε ποινικές εγκληματικές υποθέσεις της Ε.Ε.

Όπως έγινε γνωστό μεταξύ των έντυπων αρχείων που κλάπηκαν ήταν αρχεία του προσωπικού της εκτελεστικής διευθύντριας της Europol, Catherine De Bolle, και άλλων ανώτερων αξιωματούχων, όπως οι υποδιευθυντές της Jürgen Ebner, Andrei Lințǎ και Jean-Philippe Lecouffe.

Στη συνέχεια διευκρινίστηκε πως τα αρχεία ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την αίτηση εργασίας του υπαλλήλου, σχετική εκπαίδευση, ημερομηνίες γέννησης, κατάσταση γάμου, εξαρτώμενα πρόσωπα, τρέχουσα διεύθυνση και άλλες πληροφορίες που αποθηκεύονται από το HR, είπε ένας από τους αξιωματούχους.

Μετά το περιστατικό, ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της υπηρεσίας, Massimiliano Bettin, τέθηκε σε διοικητική άδεια.

Η διεύθυνση της Europol ενημερώθηκε σχετικά μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ μήνυμα στο εσωτερικό σύστημα μηνυμάτων της υπηρεσίας με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2023 ανέφερε πως «δεδομένου του ρόλου της Europol ως αρχής επιβολής του νόμου, η εξαφάνιση των προσωπικών αρχείων των μελών του προσωπικού συνιστά σοβαρό περιστατικό παραβίασης της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων».

Αξίζει να επισημανθεί πως μερικοί από τους χαμένους φακέλους επανεμφανίστηκαν αρκετό καιρό μετά όταν ένας Ολλανδός πολίτης τους βρήκε εγκαταλελειμμένους σε δημόσιο χώρο στη Χάγη και τους παρέδωσε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα