ΑΘΗΝΑ
11:53
|
27.04.2024
Ο γνωστός και ως «Ιταλός» λόγω του αντιδικτατορικού του αγώνα από την Ιταλία, είχε συμμετάσχει στη σύνταξη της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 73 ετών το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης γνωστός και ως «Ιταλός» λόγω του αντιδικτατορικού τού αγώνα από την Ιταλία, είχε συμμετάσχει στη σύνταξη της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματός του, που παρουσιάστηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1974.

Ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1977.

Το 1994, η Βουλή υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999, λόγω διαφωνιών, και ίδρυσε τη «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση» με την οποία συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000 παίρνοντας ποσοστό 0,47%.

Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών, και μέλος της διεθνούς ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και ερευνητής στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών.

Στο θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε απόψε και ο νυν ηγέτης του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, χαρακτηρίζοντάς τον βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα