ΑΘΗΝΑ
13:59
|
27.04.2024
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών ξεκίνησε την εισήγησή του αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι και επιμένοντας στη θεωρία των ανθρώπινων λαθών.
Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία!!!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεβαίνουν, όσο περνούν οι ώρες, απόψε στη Βουλή οι τόνοι κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για το περσινό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αποψινή εμφάνιση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή που ξεκίνησε μετά τις 21.00 το βράδυ, καθώς ισχυρίστηκε πως «ανθρώπινα λάθη» προκάλεσαν την τραγωδία ενώ έκανε την πάπια σε ο,τιδήποτε αφορούσε το περιβόητο σύστημα τηλεδιοίκησης το οποίο ουδέποτε τοποθετήθηκε.

Προσποιήθηκε τον «ειλικρινή» υποστηρίζοντας πως δεν κρύφτηκε ούτε κρύβεται «πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», αρνούμενος να παραιτηθεί από αυτό το προνόμιο, θεωρώντας πως έκανε το «χρέος» του με την παραίτηση από το υπουργικό αξίωμα αναλαμβάνοντας «πολιτική ευθύνη».

«Δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο, όπως άλλοι έκαναν στο Μάτι», είπε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής υποδυόμενος ακολούθως το ρόλο του «θύματος» προβάλλοντας αφενός τον ισχυρισμό πως ο ίδιος έχει δεχθεί «προσωπικές επιθέσεις» για να πέσει αφετέρου σε αντίφαση λέγοντας πως ο απώτερος στόχος της αντιπολίτευσης δεν είναι ο ίδιος αλλά το κόμμα  της Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του δέχθηκε τα χειροκροτήματα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος αποδεικνύοντας πως απολαμβάνει ως σήμερα την στήριξη της Ν.Δ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και θα συνεχίσει χωρίς διακοπή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου η συζήτηση θα αρχίσει στις 9.00το πρωί με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσεις γύρω στις 20.00 με 21.00 το βράδυ.

Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή:

Άγρια κόντρα μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε νωρίτερα η δήλωση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι τα χέρια της κυβέρνησης είναι βαμμένα με το αίμα των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, ενώ υπήρξαν και έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα της πλειοψηφίας.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απηύθυνε προσωπική επίθεση στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα. «Μην γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος», δήλωσε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γεωργιάδη.

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ο πρόεδρος της Ολομέλειας, Θανάσης Μπούρας, εμφανώς εκνευρισμένος και υψώνοντας τον τόνο της φωνής του, έκανε έντονες παρατηρήσεις τόσο στον Κώστα Καραμανλή όσο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην παρατήρηση του προέδρου η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «εκτίθεται».

Ανδρουλάκης: Ψεκασμένες οι θεωρίες ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα

«Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι σιαμαία με την εγχώρια διαπλοκή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής, ενώ έκανε λόγο για «ψεκασμένες θεωρίες» κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών της Ν.Δ., ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα με την πρόταση μομφής που κατέθεσε.

«Η παράταξή σας είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία. Πήραμε τη πρωτοβουλία γιατί οι Έλληνες θέλουν να μάθουν την αλήθεια», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «από χθες το βράδυ αναμασούν αυτούς τους ισχυρισμούς χωρίς να δίνουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι τα κίνητρα του ΠΑΣΟΚ είναι αξιακά κι όχι καθεστωτικά όπως του κυβερνώντος κόμματος.

Στη συνέχεια, καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, υποστηρίζοντας πώς άλλα είπε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη κι άλλα στην ομιλία του στη Βουλή αργά το μεσημέρι.

«Αφήστε τη γλώσσα Βελόπουλου κι απαντήστε σε τρία καθαρά ερωτήματα: Ποιος πήρε το υλικό, ποιος το χάλκευσε και ποιος το διοχέτευσε, από τις πρώτες ώρες στο Πρώτο Θέμα;», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. Αναρωτήθηκε μήπως ήταν το μακρύ χέρι του Μαξίμου και τόνισε: «Μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για καιρό αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους για πάντα».

Φάμελλος για Φλωρίδη: Πιο ακροδεξιός από τον Βορίδη

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, αναφορικά με τα «μπαζώματα» στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών.

«Του προτείνω να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων, που ήρθαν και μας βρήκαν και μας περιέγραψαν πώς έψαχναν εβδομάδες μετά το τραγικό δυστύχημα να βρουν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών ή των συγγενών τους, εκεί που μεταφέρθηκαν με τα μπάζα μαζί, τα υπολείμματα του δυστυχήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος και συνέχισε:

«Δεν είναι ότι δεν έχει συναίσθηση, δεν έχει ούτε ηθική ο κύριος Φλωρίδης. Έφτασε στο σημείο ως σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος να μας κατηγορήσει για αριστερόστροφο φασισμό. Είναι γνωστή η κατρακύλα του και ο λαϊκισμός του. Πιο ακροδεξιός από τον κύριο Βορίδη έχει καταντήσει», υπογράμμισε.

«Την εμπιστοσύνη του λαού και της Ευρώπης έναντι της ελληνικής δημοκρατίας έχει κλονίσει αυτή η κυβέρνηση, ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Φλωρίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε επίσης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος διατύπωσε παράλληλα σειρά ερωτημάτων προς τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα . Καραμανλή, ενόψει της αναμενόμενης τοποθέτησης του στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, τον προκάλεσε να απαντήσει γιατί αγνόησε τις έγγραφες προειδοποιήσεις του Κώστα Σπηλιόπουλου, πρώην πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΣΕ, του Φίλιππου Τσαλίδη, πρώην CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Χρήστου Κατσιούλη που ήταν πρόεδρος της επιτροπής ETCS, όπως και το εξωδίκου των μηχανοδηγών.

Φλωρίδης: «Για τα μπάζα» όσοι μιλούν για «μπάζωμα» του σημείου

Κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αναφέρθηκε στα «μπαζώματα» στα Τέμπη, για τα οποία κατηγορεί την κυβέρνηση η αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι όσοι αναφέρονται σε «μπαζώματα» είναι οι ίδιοι «μπάζα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ακολουθεί ένα αναξιόπιστο δημοσίευμα και πως περίμενε αυτό για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ενώ τα στοιχεία είναι γνωστά από την πρώτη στιγμή του συμβάντος. Χρησιμοποιούν, σημείωσε, όλο αυτό το θολό πράγμα για τα «μπαζώματα»… Αυτοί είναι για τα μπάζα.

Ο κ. Φλωρίδης κατηγόρησε τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ιδίως την αξιωματική αντιπολίτευση, για το γεγονός ότι δεν ψήφισε την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον ανακριτή να έχει στη διάθεσή του άμεσα στοιχεία, όπως οι ηχογραφημένες συνομιλίες πριν το δυστύχημα των Τεμπών. Αναφορικά με την κατηγορία της συγκάλυψης, επεσήμανε ότι αυτό «σκοπό έχει να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας».

«Στο μεγάλο θέμα της τραγωδίας η κυβέρνηση εγκαλείται διαρκώς από ετερόκλιτες δυνάμεις, αυτοί που αγωνίζονται για να λάμψει η αλήθεια και είμαστε εδώ σήμερα για να κατανοηθεί η αλήθεια. Λοιπόν αυτή ‘’η κυβέρνηση της συγκάλυψης’’, τον μήνα Ιούνιο έφερε στη βουλή κατεπείγουσα διάταξη… Ψηφίστηκε διάταξη για τον ανακριτή», δήλωσε ο υπουργός, μεταξύ άλλων.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού για τα «μπαζώματα», ο Φλωρίδης επανήλθε λέγοντας πως «σεβόμενη τον πόνο των ανθρώπων, η κυβέρνηση αποφάσισε να κατέβει στο πολιτικό γήπεδο και τώρα τα πράγματα ζόρισαν για εσάς. Οι ανθρώπινες τραγωδίες δεν προσφέρονται ως πολιτικές ευκαιρίες, η αλήθεια είναι λυτρωτική και καταλυτική», είπε.

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τα κόμματα του προοδευτικού τόξου για «αριστερόστροφο φασισμό», επικαλούμενος τη φράση του Μίκη Θεοδωράκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή επιμένουν στην κατηγορία της συγκάλυψης, που «σκοπό έχει να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας».

Στη συνέχεια, επανέλαβε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο σεβασμός του πόνου των οικογενειών και να «χυθεί άπλετο φως». «Πρέπει να προστατευτεί η λειτουργία της Δικαιοσύνης και θα συνεχίσουμε ως το τέλος ώστε η ανάκριση να περατωθεί χωρίς κανένα ερωτηματικό», υποστήριξε.

«Θα δούμε αν υπήρξαν εύφλεκτες ύλες, θα απαντήσουν εργαστήρια του εξωτερικού, αν υπήρξαν βίντεο αλλά και τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, θα εξεταστούν όλα ώστε να μην υπάρξουν κενά. Στην υπόθεση μετέχουν 100 δικηγόροι και κανείς δεν διαμαρτύρεται πως η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Αν διαπίστωναν κενά δεν θα αντιδρούσαν; Το μήνυμα είναι πως ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, χρειάζεται μια ασπίδα προστασίας απέναντι στους δημαγωγούς», κατέληξε ο υπουργός.

Πυρά Σκυλακάκη κατά ΠΑΣΟΚ: «Ο Ανδρουλάκης χτίζει συμμαχίες με ΜΜΕ»

Το μόνο που θέλει η αντιπολίτευση με την πρόταση μομφής είναι «να κρατήσει ζωντανό πολιτικά το θέμα των Τεμπών», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ έβαλλε κατά των κινήτρων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για την κατάθεση της πρότασης.

«Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, κληρονόμος ενός σημαντικού και ιστορικού, για τη Μεταπολίτευση, κόμματος, αρνείται τον καιρό αυτό το μεταρρυθμιστικό μέρος του παρελθόντος του και ο κ. Ανδρουλάκης, προφανώς έχοντας το άγχος των ευρωεκλογών και την πιθανότητα να είναι τρίτος πίσω από τον κ. Κασσελάκη, προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες με κάποια μέσα ενημέρωσης, μετατρέποντας έναν κορυφαίο κοινοβουλευτικό θεσμό, σε ένα παρακολούθημα ενός δημοσιεύματος που δεν έχει προσθέσει τίποτα καινούργιο», δήλωσε ο υπουργός.

«Μου κάνει εντύπωση δε ότι το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει και τα διαχρονικά κακώς κείμενα στον ΟΣΕ αν και κυβέρνησε και αυτό πάρα πολύ καιρό και ξέρει πώς έφτασε ο ΟΣΕ εκεί που έφτασε και πώς παραλάβαμε τον ΟΣΕ το 2019, με τις αδυναμίες που είχε όμως, γιατί πρέπει να το πούμε αυτό, η μετέπειτα διαχείριση», τόνισε ο Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ, ενώ βλέπει να διαλύεται ο βασικός πολιτικός του αντίπαλος στην Κεντροαριστερά, δεν μπορεί να πάρει ούτε έναν από τους πέντε ψηφοφόρους, του έφυγαν».

Ο υπουργός στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πέντε τελευταία χρόνια εκείνο που κατάφερε είναι ηττηθεί σε όλες τις αναμετρήσεις που έλαβε μέρος, «δεν υπήρξε κάλπη που να στήθηκε και να μην έχασε», σχολίασε και συνέχισε λέγοντας πως «διασπάστηκε, καταρρακώθηκε σε ποσοστά και η κουβέντα που γίνεται είναι αν θα φύγει ο αρχηγός του, ως ακατάλληλος».

Απευθυνόμενος στα δύο κόμματα, ο υπουργός δήλωσε: «Με αυτά τα δεδομένα, ζητάτε να φύγει η κυβέρνηση; Κατά τη γνώμη μου η σημερινή πρόταση δυσπιστίας θα καταγραφεί κοινοβουλευτικά, ως μια πράξη άκαιρη. Δικαίωμά σας να την κάνετε αλλά να γνωρίζετε ότι με αυτήν, απλώς αναγνωρίζεται η αδυναμία σας».

«Η αντιπολίτευση κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας, χωρίς να συμπεριλάβει σε αυτήν την πρότασή της σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. Το μόνο που θέλει είναι να κρατήσει ζωντανό πολιτικά το θέμα των Τεμπών. Όχι την εξέταση του εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη και την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά να το κρατήσει πολιτικά ζωντανό, για δικούς της πολιτικά λόγους. Νομίζω ότι αυτό δεν θα πετύχει και η επόμενη φάση θα είναι και τα Τέμπη να βρουν τη δικαίωσή τους από τη Δικαιοσύνη και η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση θα βρει τη δικαίωσή της στις επικείμενες ευρωεκλογές», κατέληξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τριαντόπουλος: «Τηρήθηκαν τα… πρωτόκολλα»

Για άλλη μια φορά, ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και νυν υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, αποποιήθηκε των ευθυνών για την αλλοίωση του τόπου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα (27/3) δεύτερη μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, απέναντι στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για το «μπάζωμα» του χώρου, υποστήριξε ότι αυτό έγινε λόγω… πρωτοκόλλων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου δεν είναι βάσιμοι. Όσοι το ισχυρίζονται δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μία πρόταση με όσα αναφέρουν. Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα».

Ο υφυπουργός ανέφερε για τα γεγονότα των ημερών μετά το τραγικό δυστύχημα ότι «όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνουν τα προβλεπόμενα και να εντοπιστούν τα θύματα. Ήταν εκεί οι υπηρεσιακοί για να ανταποκριθούν».

Ανέφερε ότι βρέθηκε στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα για τον συντονισμό και την στήριξη των οικογενειών «Βρέθηκα εκεί ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα η φιλοξενία των συγγενών διασταυρώσεις και αναγνωρίσεις των θυμάτων. Την στήριξη συγγενών θυμάτων και συγγενών», είπε χαρακτηριστικά.

Επικαλέστηκε δε την εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο οποίος όπως είπε δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του, ενώ άφησε αιχμές περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας, λέγοντας «όλα είναι στη Δικαιοσύνη, ξεχάστε το αφήγημα περί συγκάλυψης».

Κουτσούμπας για Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη με πρωτοβουλία του οποίου κατατέθηκε και συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Καταθέτουμε καθημερινά μομφή κατά της κυβέρνησης, στην πολιτική της και στις συνέπειες της. Μομφή λοιπόν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε και χαρακτήρισε το πόρισμα της πλειοψηφίας «ντροπή και εγχειρίδιο συγκάλυψης, καθώς δεν εντοπίζει καμία ποινική και πολιτική ευθύνη».

«Δεν αναγνωρίζουμε κανένα αντιπολιτευτικό ρόλο στο σοσιαλδημοκρατικό παρεάκι του ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΝέα Αριστερά και της Πλεύσης Ελευθερίας».

«Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών επιτρέπει στον Κώστα Καραμανλή να κρύβεται και να μην δικάζετε. Σε αυτό βάλατε όλοι την υπογραφή σας. Προτείναμε να καταργηθεί το άρθρο 86, αλλά κάνατε όλοι τους ψόφιους κοριούς και το απορρίψατε. Γιατί; Γιατί τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, θέλατε να προστατεύσετε ο κάθε ένας τους υπουργούς σας».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι λοιδώρησε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, «δεν την ψήφισε δεν κατέθεσε καν πόρισμα», ανέφερε και έστρεψε τα βέλη του και κατά του Στέφανου Κασσελάκη, διερωτώμενος αν η πρόταση για τους διεθνείς παρατηρητές ήταν αφέλεια ή επιπολαιότητα.

«Γιατί δεν τον προστατεύετε τον άνθρωπο; Εκτός αν ήταν ηθελημένο και αυτό το δώρο για να προστατεύσετε τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε για να προσθέσει πως «αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης τότε ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρει».

Βελόπουλος: Να πληρώσουν όλοι για το έγκλημα των Τέμπη

«Όλοι στη ΝΔ αποδέχονται ότι εμείς στην Ελληνική Λύση ξεκινήσαμε την αποκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Αν δεν υπήρχε η Ελληνική Λύση θα είχε θαφτεί αυτή η ιστορία. Πολλοί είναι εκείνοι που επιχειρούν να καπελώσουν τις αποκαλύψεις αυτές», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα είπε ότι «έχετε μπερδέψει το ρόλο σας. Γίνατε δικαστές, εισαγγελείς, βγάζετε ετυμηγορίες». Σημείωσε ότι δεν είναι στα καθήκοντά της κυβέρνησης να ορίζει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος και να αποφασίζει ποιος είναι ένοχος και ποιος δεν είναι.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι «δημοκρατικό τόξο είναι να μπορείς να λες: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι να ψηφίζεις αντιλαϊκά, αντεθνικά, αντιχριστιανικά μέτρα. Παράλληλα, κατηγόρησε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν θέλει όντως την «πτώση της ΝΔ» καθώς όπως είπε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, «είναι πρόταση συσπείρωσης και όχι ανατροπής της ΝΔ». Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα την ψηφίσει.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο, με την πρόταση δυσπιστίας η ΝΔ «κερδίζει έξι μήνες ανενόχλητης παραμονής στην εξουσία, για να μην μπορεί να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας για τα μνημόνια της συμφωνίας των Πρεσπών και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο».

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η Ελληνική Λύση, θέλει να πληρώσουν όλοι για το «έγκλημα των Τεμπών», προαναγγέλλοντας ότι στην αυριανή ομιλία του στο κοινοβούλιο θα αποκαλύψει νέα στοιχεία.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απεύθυνε μια σειρά ερωτημάτων για τα πολύνεκρο δυστύχημα«Ποιος μπήκε παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν; Έχω τρία ονόματα. Θα τα καταθέσω αύριο. Μήπως μεταξύ αυτών ήταν και ο Χρυσάγης που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Βουλιαγμένης; Ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη και έκαναν συρραφή και παραποίησή τους;», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα