ΑΘΗΝΑ
16:14
|
27.04.2024
Μεταξύ άλλων επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την μη εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας με τη σύμβαση 717 στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο βήμα της βουλής ανέβηκε μετά τις 21.30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να αποκρούσει τα βέλη των ηγετών και βουλευτών της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της πολύωρης συζήτησης που αφορά την πρόταση μορφής κατά της κυβέρνησής του.

Επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την μη εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας με τη σύμβαση 717 στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τονίζοντας πως εάν είχε ολοκληρωθεί πριν το δυστύχημα «ίσως να μην είχε συμβεί». «Αυτό το έχουμε αναγνωρίσει. Αλλά έπρεπε να είναι έτοιμο από τος 2016» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο άρθρο 86 λέγοντας ότι το 2007 ήταν νεοεκλεγμένος βουλευτής και είχε καταθέσει μαζί με άλλους πρόταση να πάψει να υπάρχει «αποσβεστική προθεσμία».

Για το θέμα του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως κρύβεται πίσω από την ασυλία του, προκάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να παρουσιάσουν στοιχεία και εάν κρίνουν πως βαρύνεται με ανθρωποκτονία από δόλο να το τεκμηριώσουν και να γίνει προανακριτική…

Στη συνέχεια ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να δείξει τις ευθύνες ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης για άλλα δυστυχήματα:

«Ο Πάτρα – Πύργος έσπασε σε κομμάτια για να εξυπηρετήσετε τον Καλογρίτσα. Αυτοί που έχασαν τη ζωή τους σε έναν δρόμο καρμανιόλα, ευθύνεται ο κ. Σπίρτζης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας Η απάντηση είναι όχι.

Όταν ο ίδιος ο εισαγγελέας για το Μάτι είπε, πως αν είχαμε το 112 θα είχανε σωθεί ζωές. Ζητήσαμε εμείς ποτέ κάτι για τον κ. Παππά που δεν είχε υλοποιήσει το 112;

Πάμε σε άλλο ζήτημα, που δεν το λέτε ανοιχτά. Εννοείτε ότι υπουργοί βαρύνονται για τον θάνατο ανθρώπων. Για την πολιτική ευθύνη την ανέλαβε ο υπουργός αμέσως. Για ποινικές ευθύνες το Σύνταγμα απαιτεί κατηγορητήριο και προανακριτική. Ο κ. Φάμελλος είπε να κάνουμε έτσι προκαταρκτική χωρίς κατηγορητήριο, έτσι γενικά. Μου θυμίζει τον κ. Πολάκη που έλεγε να βάλουμε φυλακή κάποιον πολιτικό μπας και σωθούμε».

Σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα» για «μοντάζ» στις συνομιλίες της μοιραίας βραδιάς μεταξύ εργαζομένων του ΟΣΕ στα Τέμπη ανέφερε:

«Ας ξεκινήσουμε με το βαθύτατα παραπλανητικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος. Αλλοιώθηκαν λέει οι διάλογοι εκείνης της βραδιάς: Όλες οι συζητήσεις δεν ήταν εξ αρχής στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; Γιατί κάποιος να θέλει να τις αλλάξει;

Εισάγατε στην προπαγάνδα σας, ένα λεξιλόγιο άλλων εποχών. Μάζωμα, συγκάλυψη, μονταζιέρα. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε τους μύθους. Θα επιχειρήσω να το κάνω στη μνήμη των ανθρώπων, όσο πιο νηφάλια μπορώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη στη μνήμη αυτών, να πω την αλήθεια και να κριθώ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα