ΑΘΗΝΑ
07:40
|
27.04.2024
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ εξέδωσε απόψε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στην κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τα μηνιαία επιδόματα.
Σπουδαστές της Τορά σε ραβινική σχολή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριγμούς στην ακροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού του Μπέντζαμιν Νετανιάχου προκαλεί στο Ισραήλ η διελκυστίνδα για την ανάγκη στράτευσης των υπερορθόδοξων Εβραίων (Χαρέντι) που βρίσκονται σε ηλικία στράτευσης αλλά έως σήμερα έχουν αποφύγει τη στρατιωτική θητεία και την επιστράτευση απολαμβάνοντας ένα καθεστώς προστασίας που τους επιτρέπει να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τη μελέτη της Τορά. Αυτή η εξαίρεση καθιερώθηκε από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 και δεν έχει αρθεί ποτέ έκτοτε.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ εξέδωσε απόψε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στην κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τα μηνιαία επιδόματα (εν είδει μισθού) στους σπουδαστές ραβινικών σχολών υπερορθόδοξων Εβραίων (Yeshiva) από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Απριλίου, καθώς παύει να ισχύει το νομικό πλαίσιο προστασίας τους από το καθήκον στρατιωτικής θητείας που είναι υποχρεωμένοι να επιτελέσουν όλοι οι άλλοι πολίτες του Ισραήλ (άνδρες και γυναίκες).

Αυτό αναμένεται να προκαλέσει νέες αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό που συμμετέχουν κόμματα που εκπροσωπούν και τους ακροδεξιούς εποίκους και τους υπερορθόδοξους Εβραίους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα